Başkan Karabalık: “Sizi önemsiyoruz”

Kartepe Belediye Başkanı Karabalık,Kartepeli pazarcı esnafla istişare toplantısı yaptı.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, meslek grupları ile buluşmasına ilçedeki pazarcı esnaf ile devam etti. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Kartepe Seyyar Pazarcılar Derneği üyeleri ile kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya gelen Başkan Karabalık, pazarcı esnaftan beklentilerini anlattığı konuşmasında, pazarcı esnafı her zaman önemsediklerini belirtti.

Kartepe’de farklı meslek grupları ile belirli periyotlarda bir araya gelen Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, sivil toplum örgütü temsilcileri ve berberlerin ardından Kartepeli pazarcı esnafı ile de istişarede bulundu. Gelişen ve değişen Kartepe’de yaşayan herkesin üzerine düştüğü görev ve sorumlulukların bilinmesinde belediye olarak meslek gruplarından beklentilerinde aktarıldığı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde ki kahvaltılı sohbette Başkan Yardımcıları Hüseyin Bülbül ve Mehmet Filiz, Zabıta Müdürü Selman Çelik, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatma Abacıoğlu Bilici, Destek Hizmetler Müdürü Zeki Akdemir, Kartepe Seyyar Pazarcılar Derneği Başkanı Muammer Küçük ve pazarcı esnafı bir araya geldi.

Reklam
Reklam

Şikayetsiz bir pazarcı esnafı sağlamak için Kartepe Pazarcılar Derneği üyeleri ile bir araya geldiklerini belirten Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, “Pazarcılık, bizim toplumumuzda yer tutmuş bir iş koludur. 2009 yılında göreve geldiğimizde pazarcılarımıza yönetmeliğimiz yayınlamıştık. Yeni hal yasası ile bu yönetmeliğin uyuştuğunu görmekteyiz. Pazarcı esnafımıza yönelik dernek yönetimi iş birliğinde bir kimlik kartı uygulaması da düşünmekteyiz. Yüksek sesle satış pazarlarımızda azaldı, etiketsiz ürün bulunmamsı sevindirici ayrıca pazarcı esnafımızın kılık kıyafetine dikkat etmesi bizleri mutlu etmektedir. Zaten bu tür olumsuzluklar ceza ile değil diyalogla çözümlenmeli” dedi.

Toplantıda Başkan Karabalık, “Her zaman belirttiğimiz gibi bizler esnaflığı önemsemekteyiz. Siz pazarcı esnafı da önemli bir misyonu üstlenerek halkla bire bir muhatap olan kişilerdir. Bizlerde esnafımızın ticaretini artıran bolluk bereket sağlayan Kartepe’nin değerlerinden ilçe halkının istifade etmesini için hizmetler gerçekleştirmekteyiz. Pek çok değere sahip ilçemize gelen vatandaşlar havalimanına, hipodroma, kablolu su kayağına gelecek ve Kartepe’de ihtiyaçlarını karşılayarak buraya para bırakacak. Bundan her meslek grubundan esnafımız bir şekilde kazanacak. Hükümetimizin desteği ile sağladığımız bu imkanlar, bütün çabalarımız esnafa fayda olarak geri dönecektir” dedi. Toplantı pazarcı esnafın sorularının cevaplanması ardından sohbetle son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: