Başkan Karahan Almanyan Müjdelerle Döndü

Almanya’da yaşayan Kütahyalıların kurduğu bir dernek tarafından düzenlenen sosyal ve kültürel amaçlı etkinliklere katılmak üzere...

Almanya’da yaşayan Kütahyalıların kurduğu bir dernek tarafından düzenlenen sosyal ve kültürel amaçlı etkinliklere katılmak üzere 14 Mart’ta bu ülkeye giden Belediye Başkanı Kasım Karahan dün akşam saatlerinde Simav’a dönerek görevine başladı.

Kütahya’nın ileri gelenleri, milletvekilleri ve belediye başkanlarının katıldığı bir haftalık Almanya seyahatinde bir yandan hemşerileriyle buluşup hasret giderdiklerini bir yandan da bu geziyi fırsata dönüştürerek kuyu başı santral sistemiyle jeotermalden elektrik üreten işletmelerde incelemelerde bulunduğunu dile getiren Başkan Karahan, Simav’da da aynı sistemle jeotermalden elektrik üretmek için her türlü bilgiye sahip olduklarını ve önlerinde hiçbir engel kalmadığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Almanya seyahati esnasında kuyu başı santral sistemiyle jeotermalden elektrik üretimiyle ilgili edindiği bilgileri önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşarak Simav’ın da aynı yöntemle elektrik üretimi için yakında düğmeye basmayı planladığını ifade eden Başkan Karahan, bu seyahati esnasında teknolojik alanda Türkiye’nin Almanya’yı yakaladığını gözlemle fırsatı bulduğunu kaydetti.

Başkan Karahan, “Simav olarak kendi tükettiğimiz elektriğimizi Allah’ın bize bir lütfu olan jeotermal enerjiden karşılamakta kararlıyız. Bunu başarabilecek gücü hem belediyemizde hem de bize maddi ve manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen vatandaşlarımızda görebiliyorum. Bunu başarmak zorundayız. Başaracağız da” şeklinde konuştu.

Başkan Karahan’ın Almanya’da bulunduğu bir haftalık süreçte görevini Başkan yardımcısı Doğan Eren vekaleten yürüttü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz