Başkan Karahan’dan Beyaz Bayraklı Okula Ziyaret

Kütahya’nın Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan iş birliği...

Kütahya’nın Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında "Beyaz Bayrak" almaya hak kazanan Simav Anadolu Cumhuriyet Lisesi'ni ziyaret ederek yöneticiler başta olmak üzere öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Temizliğin medeniyet ve inancın bir gereği olduğunu ifade eden Başkan Karahan, toplumda temizlik bilincinin aşılanması için okul çağlarından itibaren eğitimlere önem verilmesinin bir parçası olarak hayata geçirilen proje kapsamında, öğretmen, öğrenci ve yöneticilerin temizlik ve hijlen kurallarına tam uyum sağladıkları gerekçesiyle Beyaz Bayrak ödülü almaya hak kazanan Simav Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nin göğüslerini kabarttığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Haberi alır almaz Belediye Başkan yardımcısı Doğan Eren ile birlikte okula gelerek Okul Müdürü Arif Pala başta olmak üzere yönetici, öğretmen ve öğrencileri yürekten tebrik ettiğini dile getiren Karahan, temizliğin medeniyet ve inancın bir gereği olduğunu söyledi.

Okul Müdürü Arif Pala ise Belediye Başkanı Kasım Karahan’a gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten dolayı teşekkür ederek: “Bir taraftan eğitim çıtamızı yükseltmeye çalışırken bir taraftan da temizlik ve hijyen kurallarına uymaya özen gösterdik. Allah’ımıza şükürler olsun her ikisini de birlikte başardık. Bunun bir göstergesi olarak Beyaz Bayrak almaya hak kazandık. Bu bayrağa layık olmak ve onu gönderimizden indirmemek için bundan sonra da çok büyük çaba sarf edeceğiz. Ben arkadaşlarıma ve öğrencilerime güveniyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Kasım Karahan’ı okulda gören yurt öğrencilerinden bir kısmı, geçen yıl vaat edilen yolun yapımını hatırlatırken bazı öğrencilerde spor malzemesi yardımı talebinde bulunmayı ihmal etmedi.

Reklam
Reklam

Karahan burada yaptığı açıklamada 4 yıllık grev sürecinde eğitime sınırsız destek verdiğini, bundan sonra da vermeye devam edeceğini bildirdi. Karahan, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Size hizmet bir anlamda ilçeye hizmet anlamına geliyor. Bunun için bize bildirdiğiniz tüm isteklerinizi önümüzdeki günlerde karşılamaya çalışacağız. Yurtta kalan öğrencilerimiz şunu unutmasınlar. Yollarına kilitli beton parke döşeyerek onları yazın tozdan, kışında çamurdan kurtaracağız” şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından teneffüs saatinde bahçede bulunan bir kısım öğretmen ve öğrenciler, Belediye Başkanı Kasım Karahan ile birlikte okul girişinde merdivenlerde birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, geçen yıl ilçede Beyaz Bayraklı okul sayısının 18 olduğunu bu yıl bu rakamın yapılan yeni kontroller sonucunda değişebileceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz