Başkan Karahan’dan Okul Yerine Tepki

Kütahya Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, 19 Mayıs 2011’deki 5,9’luk depremde hasar gören Anadolu İmam...

Kütahya Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, 19 Mayıs 2011’deki 5,9’luk depremde hasar gören Anadolu İmam Hatip Lisesinin ilçe merkezi dururken nüfusu 2 binin altına düştüğü için kapanması kesinleşen 3 kilometre mesafedeki Beyce Beldesine yapılmasına tepki gösterdiğini bildirdi.

Bin 200 öğrenci kapasiteli okul ve buna bağlı 200 öğrenci kapasiteli pansiyon binaları ve kapalı spor salonu inşaatının Simav şehir merkezine yapılmasının daha isabetli olacağını öne süren Başkan Karahan, “19 Mayıstaki 5.9’luk depremde hasar gören diğer okullarımız TOKİ tarafından şehir merkezinde uygun alanlar bulunarak yapıldı. Sıra İmam hatip Lisesine gelince Simav şehir merkezi yerine Beyce beldesi tercih edildi. Buna bir anlam vermek mümkün değil. Yanlış uygulamadan dönülmesi isabetli olacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Şehir merkezinde İmam Hatip Lisesinin yapılacağı uygun alanların mevcut olduğunu ifade eden Başkan Karahan, “Mevcut İmam Hatip lisemizin bitişiğinde 4 bin metrekarelik Karayollarına ait kullanılmayan atıl vaziyette bir yerimiz var. Burası mevcut alana dahil edilebilir. Ayrıca bölgede İmam hatip lisesi yapılacak alana ilave edilebilecek yeni alanlar bulmak mümkün. Alternatif alanlar varken Bin 200 öğrencinin barınacağı böyle güzel bir okulu şehir dışına yapmak akıl işi değil” dedi.

İmam Hatip Lisesinin Simav şehir merkezine yapılabilmesi için belediye olarak ellerinden gelen her türlü gayreti geçmişte olduğu gibi bundan sonrada gösterebileceklerine vurgu yapan Başkan Karahan, “Üstelik okulun yapılacağı alanın bir bölümü çöplüğe, bir bölümü de mezarlığa bakıyor. Böyle bir atmosferde öğrencilerin eğitim alacak olması biraz düşündürücü. Gelin bu yanlışlıktan dönelim. Simav’ın geleceği kadar öğrencilerin geleceğini de karartmayalım” şeklinde konuştu.

İmam hatip Lisesinin Simav şehir merkezi dururken Beyce beldesine yapılmasına bir tepki de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık’tan geldi. Işık yaptığı açıklamada bu çelişkiyi Türkiye Büyük Millet Meclisi( TBMM)’ne taşıyacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Işık, İmam Hatip Lisesinin Beyce beldesine yapılabilmesi için TOKİ’nin 30 Ekim 2012 tarihinde yaptığı ihale ilanında okulun yapılacağı yerin Simav İlçesi Beyce Merkez Mahallesi olarak gösterildiğini, bunun ise bir usulsüzlük olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: