Başkan Karaosmanoğlu, "siyaset Bahane Değil, Maharet Üretme Yeridir"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Gebze İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği Siyaset Akademisi’nde ders...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Gebze İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği Siyaset Akademisi’nde ders verdi. ‘’Büyükşehir’de Kocaeli Modeli’’ başlıklı bir sunum yapan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Göreve geldiğimizde Kocaeli’nin ve Gebze bölgesinin dağ gibi biriken sorunları karşısında bahane değil, maharet ürettik. Siyaset mazeret üretme yeri değildir’’ dedi.

AK Parti Gebze İlçe Başkanlığı’nın Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde düzenlediği Siyaset Akademisi’nde ders veren Başkan Karaosmanoğlu, salonu dolduran yaklaşık 500 kişilik gruba Kocaeli’nde yaşanan değişim ve gelişimi karşılaştırmalı örnekleriyle anlattı. AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, AK Parti Kocaeli eski Milletvekili Eyüp Ayar ve salonu dolduranlar, Başkan Karaosmanoğlu’nun verdiği dersi dikkatle takip etti.

Reklam
Reklam

İzmit Büyükşehir Belediyesi’nin 2004 yılında tüm il sınırlarına genişletilmesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kurulmasıyla kentin kaderinin değiştiğine değinen Başkan Karaosmanoğlu, pilot il ilan edilen Kocaeli’nin artan yetki ve kaynakla nasıl değiştiğini eski ve yeni fotoğraflar eşliğinde anlattı. Kocaeli’ndeki değişime Gebze, Çayırova, Darıca ve Dilovası’nın da eşlik ettiğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Siyaset bizim için halka hizmet etmektir. Bunu yaparken de Siyaset Akademilerinde okuyacağız, dinleyeceğiz, öğreneceğiz ve kendimizi geliştireceğiz’’ ifadesini kullandı.

Siyasetin halkın müşterek ihtiyaçlarının karşılanması için yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’2004 yılında göreve geldiğimizde musluklarından suyu akmayan, çamurdan tozdan girilemeyen mahallelerimiz vardı. Özellikle Gebze bölgesinde sorunlar dağ gibi büyümüştü. Ama bu bizi hiç korkutmadı, hiç yıldırmadı. Sorunların üzerine kararlılıkla gittik, işe öne planlamayla başladık. Kentin tamamını planladık ve alt yapıdan işe başladık. Aradan geçen yıllarda mazeret değil, maharet ürettik, bahane değil eser ürettik’’ şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda alt yapıdan üst yapıya, köy yollarından köprülere, dere ıslahlarından kavşaklara kadar yapılan çalışmaları örnekleriyle dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, bize Gebze bölgesini yaşanabilir bir yer haline getirmemiz talimatını verdi. Biz de Gebze, Çayırova, Darıca ve Dilovası’nda değişim ve gelişimi sağlamak için gece gündüz çalıştık, çalışıyoruz. Siyaseti ülkemize ve şehrimize sahip çıkmak için yapıyoruz’’ açıklamasını yaptı. Kocaeli’deki Büyükşehir uygulamasının elde ettiği başarı sonucunda 30 yeni Büyükşehir’in de aynı statüye getirildiğini hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, bölgede devam eden ve yapımına başlanacak çalışmalarla ilgili de bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz