Başkan Kaya, Yatırımcıları Yaylaya Bekliyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ordu İl Koordinatörü Veli Akın, yakın zamanda hayata geçecek...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ordu İl Koordinatörü Veli Akın, yakın zamanda hayata geçecek Dereyolu projesi ve gelecek yıl bitmesi planlanan havaalanı ile birlikte Kabadüz ilçesinin cazip hale geleceğini söyledi.

Kabadüz ilçesine bağlı Yokuşdibi Belde Belediye Başkanı Yener Kaya ve Yatırımcı Osman Özcanlı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ordu İl Koordinatörü Veli Akın’ı ziyaret etti. Yokuşdibi Belediye Başkanı Yener Kaya’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Akın, “İlimizdeki yatırımların özellikle merkeze yönelik yapılacak olanları ve çevre ilçelerdeki yatırımların yayla turizmine etkisi kaçınılmaz. Bu bağlamda yakın zamanda hayata geçecek olan Dereyolu projesi ve önümüzdeki sene ocak ayı içerisinde bitmesi planlanan havaalanı ile birlikte en cazip konuma Kabadüz ilçesi ve Yokuşdibi beldesi gelecek. Zaten Yokuşdibi beldesi şuan bulunmuş olduğu alan itibarıyla birçok belediyenin ilçe belediyesinden çok daha büyük bir alan kapsıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Yatırımların önündeki engelleri birlik içinde aşılabileceğine dikkat çeken Akın, “Yalnız orada yeterli derece bu güzellikleri ortaya serebilecek yatırmaları yapmamızda önündeki engelleri valilik ve beraberindeki tüm kurumlar birlikte bir uçundan tutarak, bizler yatırım kısmından onlarsa idari düzenleme kısmında yapacak olurlarsa ancak başarıya ulaşırız. Aksi takdirde bağlı kurumların yapmış olduğu her hangi bir düzenleme yapılacak olan yatırımın gitmesinin önüne engel olmuş olacak. Koordineli olacak olan çalışmalar çok kısa sürede sonucunu verecektir. Çünkü biz şuna inanıyoruz. Kurumumuzun destekleri bugüne kadar Türkiye’de uygulanan en önemli, en ciddi düzeyde destekler” diye konuştu.

Yapılacak olan turizm tesislerine hibe desteği verdiklerinin altını çizen Akın, “Yapılacak olan turizm tesislerinde 25 yatak kapasitesine kadar pansiyonculuğa yüzde 50 hibe veriyoruz. Yine yapılacak restoran, çocuk oyun salonlarına, yürüyüş parkurlarına oradaki ekmek pasta fırınlarımıza ismini sayamayacağımız çeşitli tesislerimize yatırımların yüzde 50’sini hibe ediyoruz. Özellikle arsa sorunu olmayan tapulu ve en az 5 yıl kiralık arazisi ve yatırım gücü olan vatandaşlarımızı bölgemize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bölgeye ne gibi yatırımlar yapılabilir düşüncesi çerçevesinde birlikte görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Yokuşdibi Belediye Başkanı Yener Kaya, “Görüşmemizde bölgemizin ciddi derecede şartlara uygun olduğunu öğrendim. Tabii ki bunların içerisinde süt, et, üreten tarımsal işletmeler, süt ve ürünlerinin işlenmesi, et ve ürünlerinin işlenmesi, balık çiftlikleri ve kırsal turizm gibi değiş projeleri bizim bölgemizde uygulanabilirliğini gördüm. Bu kapsamda bizler tüm yatırımcıları Kırsal Kalkınmanın da desteğini alarak ilçemize bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Yatırımcı Osman Özcanlı ise Yokuşdibi’ne 1.2 milyon liralık bir yatırım yapacaklarını belirterek, “20 bin adet dönemlik tavuk kesimimiz olacak. İlk etapta 10 kişi iş imkanı bulacak” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: