"Başkan Kesici olacak" iddiası

SİVAS (İHA) - Doğru Yol Partisi (DYP) İl Başkanı Ali Farımaz, DYP Genel Başkanlığı adaylarından İlhan Kesici'nin 68 il başkanı tarafından desteklendiğini ve Kesici'nin DYP'nin yeni Genel Başkanı olacağını söyledi.

14-15 Aralık'ta yapılacak olan Genel Başkanlık seçimleri öncesi açıklama yapan DYP İl Başkanı Ali Farımaz, halen genel başkan adaylarının belirlenme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, Sivas için büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Hemşehrimiz İlhan Kesici de yeni gurur kaynağımız olacaktır. Sayın İlhan Kesici ile fikirlerimiz uyuşuyor. Devletin kademelerini bilen çok iyi bir ekonomisttir" dedi.

Reklam
Reklam

"68 VİLAYET 'KESİCİ' DİYECEK" Açıklamalarında kongre öncesi en çok istenilen adayların başında Kesici'nin geldiğini belirten Ali Farımaz, "Geçtiğimiz hafta Ankara'da yaptığımız İl Başkanları toplantısında 81 vilayetin il başkanı ile görüşme imkanı buldum. Bunlardan 2 teşkilat başkanı Mehmet Ağar'ı destekliyor. 11 tanesi ise kararsız olduklarını ve seçim günü karar vereceklerini belirttiler. Geriye kalan 68 teşkilat başkanı ise İlhan Kesici diyor. Yani genel başkan adayları arasında en şanslı olan İlhan Kesici'dir. Genel Başkan gibi görülen tek isim O'dur" dedi.

DYP İl Başkanı Ali Farımaz, Sivas'tan büyük kongre için 7 delegenin oy kullanacağını ve bunların hepsinin de İlhan Kesici'yi destekleyeceklerini sözlerine ekledi.