Başkan Keskin, Muhtarlarla Buluştuğu Ahrandı’da Birlik Vurgusu Yaptı

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Bütünşehir Yasası'yla ilgili bilgilendirme yapmak ve sorularını yanıtlamak amacıyla Ahrandı...

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Bütünşehir Yasası'yla ilgili bilgilendirme yapmak ve sorularını yanıtlamak amacıyla Ahrandı Sosyal Tesisleri’nde köy ve mahalle muhtarlarının katılımlarıyla yemekli toplantı düzenledi.

Toplantıya muhtarların yanı sıra, CHP ve AK Parti’li belediye meclis üyeleri ve belediye daire müdürleri de katıldı. Bütünşehir Yasası sonrası Ödemiş’te oluşacak tablo ile ilgili açıklamalar yapan Keskin, konuşmasında ağırlıklı olarak birlik vurgusu yaptı. Muhtarlarla birlik içerisinde oldukları takdirde bütünşehire geçiş sürecini daha kolay atlatabileceklerini ifade eden Keskin, köylerin mahalleye dönüşmesi sonrası daha önce İl Özel İdaresi’nin yaptığı ne varsa aynen koruyacaklarını ve sürdüreceklerini belirtti.

Reklam
Reklam

500’ün altında nüfusa sahip köylerin çevre köylerle birleştirilerek mahalle haline getirileceğini belirten Keskin, “Bundan önce köylerimiz belediye sınırlarına dahil değilken de biz muhtarlarımızla gönül birliği içindeydik, bundan sonra işbirliği içerisinde olacağız. Artık Bozdağlar’dan Aydın Dağları’na kadar olan tüm sınır Ödemiş Belediyesi’nin de hizmet sınırı oldu. Köyleri en iyi tanıyanlar muhtarlarımız. Biz Ödemiş Belediyesi olarak yasanın onaylanması ile birlikte muhtarlarımızla oturup köylerimizin öncelikli ihtiyaçlarını belirleyip ona göre bir yol haritası çizeceğiz. Birkaç köye çok büyük yatırım yapmak yerine tüm köylere gerektiği şekilde yatırım yapacağız. Şehir merkezindeki yaşam olanaklarını köylerde de sağlamak için muhtarlarımızla mutlaka işbirliği içinde olup çalışacağız” dedi.

“TÜREL AYRI, YASA AYRI!”

Keskin’in alkış alan konuşmasının ardından kürsüye gelen Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, yasayla ilgili soru işaretlerinin halen giderilemediğini dile getirerek, “Örneğin AK Parti’nin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Menderes Türel, Ödemiş’te beldelerdeki mahallelerin kapatılmayacağını söyledi ama, yasa metni öyle demiyor. Bize bu söylem inandırıcı gelmedi. Bunun gibi bazı noktalarda soru işaretleri halen var. Biz yasaya göre hareket edeceğiz. Muhtarlarımızla bununla ilgili sürekli toplantılar yapacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Toplantının devamında Keskin, mahalle ve köy muhtarlarıyla sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: