Başkan Keskin’den Romanya Çıkarması

Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) üyesi olduğu Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı’nın (NALAS) yıllık başkanlar...

Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) üyesi olduğu Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı’nın (NALAS) yıllık başkanlar konferansı, Romanya’nın Tulcea şehrinde Tuna Deltası bölgesinde Romanya Komünler Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Geniş bir katılımla gerçekleşen Nalas’ın yıllık başkanlar konferansında, Nalas As Başkanı ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Marmara Belediyeler Birliği’ni temsil etti. Başkan Keskin’in “Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetimlerinin Gündeminde İklim Değişikliği” konulu konferansı yönettiği toplantıda; küresel eğilimler ve bu kapsamda NALAS üyesi birliklerin kendilerini nasıl konumlandırdıkları konuşuldu. Konferansa, Marmara Belediyeler Birliğini temsilen gelen Nalas As Başkanı ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’in yanı sıra, Romanya Kamu Yönetimi Bakanlığı’nın ve Çevre ve Orman Bakanlığı’nın üst düzey bürokratlarının, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkan Yardımcısı, Tulcea Belediye Başkanı, Tulcea Valisi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Bratislava Bölge Merkezi temsilcileri ve NALAS üyesi birliklerin başkanları da katıldı.

Reklam
Reklam

İki gün süren konferansta, Başkan Keskin açılış konuşmasına Herbert Wells’in “ayak uydur ya da yok ol, doğanın her zaman olduğu gibi şimdi de değişmeyen şartı” sözüyle başladı. Keskin, “Bu yılki başkanlar toplantısının ana teması karar vericiler ve fark oluşturabilen insanlar olarak kendi sorumluluklarımızı dikkate alarak seçildi. Biz belediye başkanları, vatandaşlara en yakın yönetim birimleri olarak, iklim değişikliğinin sonuçları ile yerel düzeyde mücadele etmek durumundayız ve iklim değişikliği küresel bir süreç olsa da etkileri çok kapsamlı ve geniştir ve yerel yönetimler tarafından ele alınmalıdır” dedi.

Başkan Keskin, kuraklıklar, seller, türlerin kaybı, su kaynaklarının ve havanın kirliliği iklim değişikliğinin gözle görülür etkilerinin sadece birkaçı olduğunu vurguladı.

Nalas As Başkanı ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’in açılış konuşmasının ardından katılımcıların konuşmaları ve sunumlarla, konferansa devam edildi.

Nalas As Başkanı Ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, iki gün süren konferansın ardından, Bükreş 2. Bölge Belediye Başkanlığına geçtiğimiz hafta 4. kez seçilen Neculai Ontanu’yu da ziyaret etti. Başkan Keskin’i geniş bir heyetle karşılayan Başkan Ontanu, ziyaretlerinden ötürü Başkan Keskin’e teşekkür ettiğini, kendisini her zaman ağırlamaktan büyük gurur duyacaklarını belirtti. Başkan Neculai Ontanu, çok az kişiye verilen şeref madalyasını da, Nalas As Başkanı ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’e takdim etti. Başkan Keskin, 4. dönemdir belediye başkanı seçilen Neculai Ontanu’yu tebrik ederek, kendisine takdim ettiği şeref madalyası için teşekkür etti. Başkan Keskin’de Bükreş 2. Bölge Belediye Başkanı Neculai Ontanu’ya çeşitli hediyeler verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: