Başkan Kocamaz, “Bizler bir TİY neferiyiz”

Tarsus İdman Yurdu (TİY) Yönetimini kutlayan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, şampiyonlukta emeği geçen herkesi tebrik etti.

Spor Toto 2. Lig'e yeniden çıkan Tarsus İdman Yurdu (TİY) Yönetim Kurulu üyeleri, Tarsus Belediye Başkanı ve TİY Onursal başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

TİY Kulübü Başkanı İsmail Akdağcık ile yönetim kurulu üyeleri, Başkan Kocamaz’a kulübe verdiği destekten dolayı TİY bayrağı ile çiçek verdi.

Yönetimi kutlayan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, şampiyonlukta emeği geçen herkesi tebrik ettiğini söyledi.

Başkan Kocamaz, “Her zaman söylediğimiz gibi Tarsus İdman Yurdu bizlerin ve tüm Tarsusluların gözbebeği. TİY, Tarsus gibi bir marka. Bu markanın en iyi şekilde, en iyi yerlerde temsil edilmesi gerekiyor. Tabii zor bir sezon geçti. Geçen yıl hiçte hak etmediğimiz bir şekilde son maçta averajla bir alt kümeye düşmüş TİY’nin yeniden toparlanıp, vakit kaybetmeden, tekrar eski yerine gelmesi ve artık bulunduğu yere de rıza gösterip, teslim olmaması daha üst liglerde kendisini temsil etmeye hazırlanması bizleri memnun ediyor. En azından 18 yıldır TİY’yi yaşatmak için, ayakta tutabilmek için her seçimde kullanılmasına rağmen bunlardan etkilenmeden riskler alarak destek vermeye çalıştık” dedi.

Reklam
Reklam

TİY herkesin destek vermesi gerektiğini vurgulayan başkan Kocamaz, “Bu yıl her ne kadar valilik ve bakan tarafından 130bin liralık bir destek sağlanmış görülse de biz bu rakamın gelecekte daha da yükseleceğini, verilen sözlerin mutlaka yerine getirileceğini el ve gönül birliği içerisinde sayın valimizin, sayın bakanımızın verdiği desteklere bizlerinde her zaman olduğu gibi katkı sağlamaya devam edeceğimizi ve TİY’yi hak ettiği yere getireceğimizi ümit ediyorum. Tabii bu konuda, bu yıl çok sıkıntılar çekilmesine rağmen canla başla destek veren, gayret gösteren yönetimdeki arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Teknik heyetimize ve tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum, hepsini tebrik ediyorum. Bu yıl gayretler boşa gitmedi, emeklerinin karşılığını şampiyon olarak aldılar. İnşallah önümüzdeki yılda verilecek desteklerle TİY hak ettiği yerlere gelir” şeklinde konuştu.

TİY üzerinde kimsenin siyaset yapması gerektiğini, TİY’nin partisi olmadığını ifade eden Başkan Kocamaz, “TİY şov malzemesi değildir. TİY’yi hiç kimse siyasi yada fikri düşüncelerine alet etmemelidir. TİY ortak paydadır. TİY’nin partisi olmaz. TİY’de bu kentten ekmek yiyen, bu kentten geçimini sağlayan Tarsus’a ve Tarsusluya hizmet konusunda TİY’ye de destek vermesi gerekir diye düşünüyorum. Şimdiden herkesi göreve davet ediyorum. Bizler bir TİY neferiyiz. Bu tür ziyaretler sadece bizim şevkimiz arttırır. Bizler bir Tarsuslu olarak Tarsus’a ve TİY’na hizmet etmeye mecburuz” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

TİY Kulüp Başkanı İsmail Akdağcık ise Belediye başkanının devamlı yanlarında olduğunu ve destek verdiği için teşekkür ettiklerini söyledi.

Akdağcık, “Değerli başkanımıza bize verdiği destekler için teşekkür ediyoruz. TİY Tarsus’un ortak malı ve Tarsus’u en iyi şekilde temsil eden kurumlardan birisi. Son yıllarda büyük bir aşama kaydettik ama lig olarak istediğimiz yerde bulunmamanın acısını yaşıyoruz. Bunu el birliği ile çözmemiz gerektiğini bir kez daha görüyorum. Tesis olarak yapı olarak gerçekten Türkiye de hep Tarsus konuşuluyor, gıpta ile bakılıyor. Bank Asya’da, ikinci ligde hatta beklide birinci ligde bile bu tesislerin olmadığını çok iyi bilenlerden biriyim. Herkes özel olarak Tarsus’la ilgileniyor ama nedense burada bu başka şeylere malzeme yapılarak takımın her zaman başarıya gitmesi engelleniyor. Evet, 18 yıldır ayrı bir dönem tesisleriyle her konumuyla TİY belli bir yerlere geldi. Allah razı olsun başkanımız bu konuda büyük özveride bulundu. Gençliği mutlaka belli yönlere çekmemiz lazım. Bugünlerde terörün ve uyuşturucunun ilkokullara kadar girdiği bir dönemde biz gençlerimizi böyle güzel spor dallarına çekmek hem Tarsus’a hem geleceğimize hizmet etmek için mutlaka mücadele etmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Bu doğrultuda biz sadece kupa kazanmak istemiyoruz Tarsus’taki insanlarımızı da kazanmak istiyoruz. Bu bizim için çok önemli” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: