Başkan Kocaoğlu: 3 bin ton çöp ne olacak?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, DSP İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, yeni atanan İl Başkanı...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, DSP İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, yeni atanan İl Başkanı Selçuk Karakülçe ve yönetimini tebrik etti. Kocaoğlu ziyarette yaptığı konuşmada çöp depolama alanı sıkıntısına değinerek, "Çevre konusunda şu ana kadar hayata geçiremediğimiz tek iş olarak, katı atık bertaraf tesisi kaldı. Kuracağımız tesisten araziye ne bir damla su gidecek ne de oraya bir gram çöp gömülecek. Tamamı geri dönüşüme gidecek ama Çevre Bakanı gelip seçim arifesinde, 'Torbalı'ya kurdurmam' diyor. Tarım Bakanı gelip. 'Menemen'e kurdurmam' diyor. Pekiyi, günlük 3 bin ton çöpümüz ne olacak? Bu sadece Büyükşehir Belediyesi'nin çöpü mü? Çöpten Çevre Bakanlığı da sorumlu değil mi?" şeklinde konuştu.
Siyasi partileri ziyaret ettiklerini ve fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Kocaoğlu, "Belediye başkanlarının en önemli özelliği, siyasetten uzak ve tüm vatandaşların belediye başkanı olma bilinciyle hareket etmesidir. Biz de bu bilinçle çalışıyoruz." dedi. Menemen ilçesinde kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisi konusunda da bilgi veren Kocaoğlu, "Menemen'deki 65 dönümlük alan, imar planlarına katı atık bertaraf tesisi olarak geçti. Menemen'i tercih etme nedenimiz, zaten bu alanın yıllar öncesinden kompost tesisi olarak belirlenmesi ve imar planlarında zaten bu şekilde yer alması. 65 dönüm alan üzerindeki o tesisi, Menemen'in Hazine'ye olan 52 milyon liralık borcuna karşılık devraldık, tapusunu da aldık. Zaten o amaçlı bir yer olduğu için ÇED raporuna bile gerek olmayan yerde yapalım diye tercih ettik. Kuzeyin çöp sıkıntısını Menemen'de, güneyinkini ise bulacağımız başka bir yerde çözelim, nasıl çözeceğimizi de dünya âleme gösterelim istedik." diye konuştu. Katı atık bertaraf tesisini son teknolojiyle yapacaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Kuracağımız tesisten araziye ne bir damla su gidecek ne de oraya bir gram çöp gömülecek. Tamamı geri dönüşüme gidecek. Kalan kül, kum ve çamur gibi kullanılmayacak malzemeler, taş ocaklarına gönderilerek gömülecek. İnorganik ve organik malzemelerse ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılacak. Biz bu tesisle Türkiye’ye örnek olmak istiyoruz. Çöplerin toprağa, havaya, suya zararı olmadan nasıl yararlı hale getirildiğini dünya âleme gösterelim istiyoruz. Oradaki 65 dönüm araziyi büyütemesek bile 52 milyon lira verdiğimiz bu alanı, katı atık bertaraf tesisi olarak kullanmaya kararlıyız." dedi.
Yoğun yağışların ardından Konak ilçesi Ballıkuyu semtinde çöken istinat duvarı ve yola da değinen Kocaoğlu, "Büyükşehir Belediyesi'nin bu bölgeyle ilgili bir kamulaştırma çalışması yok. Hem Konak hem de Büyükşehir belediyeleri olarak konuyu ele aldık. Çöken istinat duvarı yeniden yapılacak." şeklinde konuştu.
DSP İl Başkanı Karakülçe ise Aziz Kocaoğlu'na her zaman destek verdiklerini belirterek, "Belediyeye yapılan haksız uygulamalara karşıyız. Sayın Başkanımız'ın sonuna kadar arkasında ve destekçisiyiz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz