Başkan Kocaoğlu: Devletimi Avrupa'ya şikayet etmem

TRT Anadolu kanalında yayımlanan "Takım Oyunu" isimli programa misafir olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz...

TRT Anadolu kanalında yayımlanan "Takım Oyunu" isimli programa misafir olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyeye yönelik operasyonlar karşısında atacakları adımlar konusunda değerlendirmede bulundu. CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen’in, "Operasyonları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’ne taşırsak kesin iptal kararı alırız." sözüyle ilgili olarak ilk defa konuşan Kocaoğlu, böyle bir düşüncesi bulunmadığını söyledi. Türmen’in, kendisini ziyareti sırasında yaptığı bu açıklamayı geçen mayıs ayındaki operasyondan beri değerlendirdiklerini belirten Başkan Kocaoğlu, sorumlu bir vatandaş olarak kendi devletini Avrupa mahkemelerine şikayet etmesinin söz konusu olamayacağını dile getirdi.
Kocaoğlu, “AİHM, 2 Mayıs 2011'deki operasyondan beri gündeme gelen bir konudur. Hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hem de seçilmiş İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, devletimi ve milletimi yurtdışında mahkemeye vermek istemiyorum. Bu tür sorunları, yurtiçinde kendi aramızda halledebiliriz. 7,5 aydır bu konuda bir müracaatta bulunmadım ve bulunmayı düşünmüyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz