Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Davasını 'Çete' Kitabında Anlattı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 11 Ekim 2012’de görülecek yolsuzluk davası öncesi, süreci anlatan...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 11 Ekim 2012’de görülecek yolsuzluk davası öncesi, süreci anlatan “Çete” adlı kitabını tanıttı. Düzenlediği basın toplantısında, kitapta 1,5 yıllık soruşturma sürecinde yaşananları anlattığrını söyledi.

Kitabın röportaj şeklinde, gazeteci Gönül Soyoğlu tarafından hazırlandığını belirten Başkan Kocaoğlu, “Bu bir sorgulama ve manifesto değil, yaşanan olayları anlatan bir kitap. Gelecek kuşaklara İzmir’de bir operasyon yapıldığını anlatmak istedik.” dedi. Kitabın Boyut Yayınları tarafından basıldığını kaydeden Kocaoğlu, “Gönül Soyoğul Hanım'dan talep ettim, o da yazdı. Yayınevinden ilk etapta 2 bin adet satın aldık, dağıtacağız. İhtiyaç oldukça yine alıp dağıtacağız.” diye konuştu. Kitabın dava öncesi yayınlanmasıyla ilgili de şunları söyledi: “Bu kitapta kimseyi rencide edecek bir şey yok. Gelecek kuşaklar için yazdık. Gelecekte bu insanlara hangi gözlerle bakılacak, tarihe bir not düşmek istedik. Duruşmayla alâkası yok. Ancak yetişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: