Başkan Kocaoğlu Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrencileri kabul etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında şehre gelen öğrencileri makamında...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında şehre gelen öğrencileri makamında kabul etti. Misafirlerini kapıda karşılayan Kocaoğlu'na, öğrencilerin bir sürprizi vardı. Halim Yağcıoğlu'nun "Atatürk'ten Son Mektup" isimli şiirini Kırgızistan'dan Meryem Karahasanova, Nazım Hikmet'in "Karlı Kayın Ormanı" şiirinden bestelene şarkıyı da Bosna Hersek'ten Sejla Koçan seslendirdi.
Öğrencilerin mükemmel Türkçe konuştuğunu belirten Başkan Kocaoğlu, bu akşam Atatürk Stadı'nda düzenlenecek şölene mutlaka katılacağını söyledi. Öğrencilerin espri yapacak seviyede Türkçe öğrendiğini vurgulayan Kocaoğlu, "Bir ülkede yabancı dil öğreniyorsunuz ve orada yaşadığınız sürece insanlarla iç içe oluyorsunuz. Bu sürede espriyi kapabilirseniz, lisanı tam olarak öğrenmiş olursunuz; yoksa sadece sözlük anlamında kelimeleri biliyorsunuz. Halk arasında atasözü olarak ne anlama geldiğini de bilmeniz gerekiyor. Onun için çok önemli bir çalışma." dedi.
Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen ve İzmir ayağını İzmir Kültürler Arası Diyalog Derneği (İZDİM)'nin üstlendiği program, saat 20.30'da Atatürk Stadında yapılacak. "Gelin Tanış Olalım" sloganlı kültür şöleni kapsamında İzmir'e gelen 24 ülkeden 160 öğrenciyi temsilen bir grubun yaptığı ziyarete Bosna Hersek, Kosova, Kırgızistan, Kırım, Brezilya ve Ukrayna'dan gözetmen öğretmenler Fuat Yıldırım ve Nihal Kaya da katıldı. Ziyaret sonunda toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz