Başkan Kocaoğlu; Uzundere’de Sorunları Dinledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, heyelan tehdidi altındaki Kadifekale’den Uzundere’ye taşınan vatandaşlarla bir araya...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, heyelan tehdidi altındaki Kadifekale’den Uzundere’ye taşınan vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Kadifekale’deki heyelan bölgesinden Uzundere’deki konutlara taşınan vatandaşları ziyaret etti. Bürokratlarıyla birlikte Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği’nin davetlisi olarak gittiği Uzundere’de mahalle sakinlerinin dertlerini dinleyen Başkan Kocaoğlu, sorunları da yerinde tespit etti.

Reklam
Reklam

Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Salih Erkek ile Uzundere Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mucip Uludağ’ın kendisine ilettiği sıkıntıları tek tek not alan Kocaoğlu, Kadifekale heyelan bölgesinden Uzundere konutlarına taşınma sürecini özetledi. Söz konusu bölgenin boşaltılmasının ardından Topaltı İlköğretim Okulu’nun yanında bir heyelan tehlikesi yaşandığını da hatırlatan Başkan Kocaoğlu, bölgeyi boşaltma kararı almakta ne kadar haklı çıktıklarını belirtti. Zaman zaman boşaltılan bölgeye dair ‘zenginler oralara villalar yapacak’ gibi asılsız söylentiler yayıldığını ifade eden Aziz Kocaoğlu, “O günden bugüne, namus ve şeref sözü verdim ki, bir kişi oraya bir çivi çakarsa bedelini ödeyeceğim. Benim yalan dolanla işim yok” dedi.

SOSYAL TESİSLER GELİYOR

Uzundere’deki mahalle sakinlerinin midye tesisi isteklerine olumlu yanıt veren Başkan Aziz Kocaoğlu, ayrıca otobüs seferlerinin de sıklaştırılacağını müjdeledi.

Bölgeye sosyal tesisler yapmak için gerekli ruhsat işlemlerinin önümüzdeki hafta içinde tamamlanacağını belirten Başkan Kocaoğlu, “Ruhsat işlemlerinin ardından ihaleye çıkacağız. Buraya semt merkezi, meslek edindirme kursları düzenlenmesi için kurs merkezi, çok amaçlı salon ile yürüyüş ve dinlenme alanları yapılacak. Sosyal tesisler 6 ay sonra tamamlanacak" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: