Başkan Kocaoğlu'ndan Tarkem’e Tam Destek

Kemeraltı’nı canlandırmak amacıyla kurulan TARKEM’in tanıtım toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir...

Kemeraltı’nı canlandırmak amacıyla kurulan TARKEM’in tanıtım toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir artık şöyle böyle diye arkasından çekiştirilen kent olmaktan çıktı; tam tersine motivasyonla ve ivmeyle yürüyen bir kent oldu” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kemeraltı için “fikir proje yarışması” açacaklarını duyurdu. Kemeraltı’nın değerlendirilmesi ve işlev kazandırılması için hayata geçirilen “TARKEM - Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Tic. A.Ş.”nin tanıtım toplantısında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Kemeraltı’nın gece-gündüz yaşayan bir mekan olmasının önemine değindi.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir’in hizmet ve turizm sektöründe büyümesi sürecinde neler yapılabilir” sorusundan hareketle, çalışmalarını Kemeraltı ve çevresindeki tarihi aksı hayata kazandırmak hedefiyle sürdürdüklerini söyledi. Kemeraltı’ndan Kadifekale’ye, İkiçeşmelik’ten Basmane’ye kadar olan 275 hektarlık aksın bin 500 adet tescilli binayla “İzmir’in elindeki tek tarihi aks” olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Kente dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistler, lüks otellerde kalmak yerine o kentin tarihi dokusunu ve kokusunu almak isterler. Elimizde kalan Kemeraltı-Agora- Kadifekale bölgesi, İzmir’in turizm kenti olması için en önemli zenginliğimiz” dedi.

Bu bölgenin tarihi yenileme alanı olması kararını 2007 yılında Bakanlar Kurulu’ndan çıkardıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Konunun uzmanlarından oluşan 20 - 25 kişilik bir ekiple Kemeraltı bölgesi için fikir proje yarışması açmayı düşünüyoruz. Bu projeyi TARKEM ile birlikte yürütebiliriz. Yarışmayla Kemeraltı’na ne gibi bir fonksiyon yükleyebiliriz sorusuna yanıt arayacağız. Bu yarışma sonrası ortaya çıkan fikirleri projeye dönüştürerek yol haritamızı belirleyip çalışmak istiyoruz.”

Reklam
Reklam

MOTİVASYON FAKTÖRÜ

Tarihi binaların kente kazandırılmasının önemini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kentte ekonomik durumu iyi olan hemşehrilerimizin bu tarihi binalardan alarak restore etmeleri ve kente kazandırmaları parasal getiriden çok bir sosyal sorumluluk projesi. Hepimize, kente ve ülkeye dolaylı etkisi olacaktır. Biz de bu sosyal sorumluluk projesinden yola çıkarak bu çağrıda bulunuyoruz. Başaracağımıza da inanıyorum. İzmir artık şöyle böyle diye arkasından çekiştirilen kent olmaktan çıktı, tam tersine motivasyonla ve ivmeyle yürüyen bir kent oldu. İzmir’i kalkındırma hedefimizi hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu çerçevede önemli bir misyon üstleneceğine inandığımız TARKEM’e de elimizden gelen desteği vereceğiz” diye konuştu.

29 Kasım’da kuruluşunu tamamlayan TARKEM’in (Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Tic. A.Ş.) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Samim Sivri, Başkan Vekilliğini Uğur Yüce, İcra Kurulu Başkanlığı’nı ise Sıtkı Şükürer yürütüyor. 120 ortakla kurulan TARKEM, Kemeraltı’nın ayağa kaldırılmasına ve canlandırılmasına öncülük yapmayı hedefliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: