Başkan Köktaş'tan Engelliler Haftası Mesajı

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, 10-16 Mayıs Engeliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı....

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, 10-16 Mayıs Engeliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Köktaş mesajında şu sözlere yer verdi : "Çağdaş toplumun gereklerinden birisinin, engellilerin eğitim, sağlık, kültür, istihdam ve rehabilitasyon gibi yaşamsal hizmetlerden yararlanmaları, temel haklarını etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır. Partimiz, her zaman engelli bireylere engelsiz bir yaşam sağlamak için katkı koymayı kendisine görev edinmiştir. Sosyal İşler Başkanlığı'na bağlı olan, Engelliler Koordinasyon birimimiz, engellilerimizin sorunlarını yakından takip etmekte ve sıkıntılarına ortak olmaktadır. Hükümetimizin, vatandaşlarımızın topluma entegre olmaları, mesleki eğitim ve istihdamları yönündeki çabaları, artarak devam ederek, engelleri beraber aşacağız. Bu şuurla, engelli kardeşlerimizi ötekileştiren, toplumun dışına iten, onları eve hapseden çağ dışı anlayışı reddederek, pozitif ayrımcılık ilkesini hayata geçirdik; bu ilkeyi anayasa ile güvence altına alarak bu alanda bir zihniyet devrimi ve hukuk devrimi gerçekleştirdik.

Reklam
Reklam

Geçmiş hükümetlerce öteden beri ihmal edilen, sorunları, talepleri, istekleri görmezden gelinen engelli insanlarımıza kucak açtık; istihdamlarının teşviki ve kolaylaştırılması için yasalar çıkardık. Başta eğitim ve sağlık olmak üzere herkesin özgürce, rahatça yararlanabildiği imkânları, engelli kardeşlerimizin kullanımına sunduk. Şu anda, evde bakılan her engelli birey için bakımı yapan yakınına ayda bir asgari ücret, bugünün değeriyle 630 TL ödeme yapılıyor. 2006'dan itibaren 285 bin özürlü yakını bu desteklerden faydalandı. Özürlü aylıklarını ciddi oranda artırıldı, daha önce sadece 25 TL olan özürlü aylığını, 300 TL'ye yükseltildi.

İhtiyacı olan tüm engelli kardeşlerimiz, taşıma ücreti de devletimizce karşılanmak suretiyle, özel eğitim merkezlerinden ücretsiz yararlanıyor. Engelli çocuğu bulunan anneler, 5 yıl erken emekli olabiliyor; engelli çocuğu bulunan ebeveynler, günde 1 saat bakım izini alabiliyorlar. Bu anlamda engellilerimizin refahı artarak devam edecektir. Bugüne kadar engelliler için yaptığımız hizmetler, bundan sonra yapacak olduklarımızın teminatı olacaktır. Bu vesile ile Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza mutlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: