Başkan Küçükler: Erzurum, Türkiye'nin kültür ve cazibe merkezi olacak

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum'un Türkiye'nin ve dünyanın önemli marka şehirlerinden birisi haline...

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum'un Türkiye'nin ve dünyanın önemli marka şehirlerinden birisi haline geldiğini söyledi. Küçükler, 10 bin gecekonduyu yıktıklarını ve Erzurum'un ülkenin cazibe ve kültür merkezi olacağını belirtti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum İl Başkanlığı Yerel Yönetimler Dayanışma Meclisi Toplantısı'nı Xanadu Otel'de ilgili birimler ve belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantıya Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erzurum Büyükşehir Belediye Ahmet Küçükler ile teşkilat mensupları ile belediye başkanları katıldı.

Reklam
Reklam

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, toplantının açılışında yaptığı konuşmada icraat ve projelerini anlattı. Küçükler, Erzurum'da kentsel dönüşümü başlattıklarını ifade etti.

Şehrin sosyo- kültürel ve ekonomik hayatına canlılık kazandırmak amacıyla ulusal ve uluslararası firmaların şehirde yatırım yaptığına işaret eden Başkan Küçükler, "Erzurum Türkiye'nin ve dünyanın önemli marka şehirlerinden birisi haline geliyor. Tarihi Erzurum kalesinin çevresini kültür ve tarih yolu olarak açacağız. Kolayına kaçıp uydu kentler yapmak yerine şehrin merkezini yeniden modern bir şekilde imar etmeye başladık. Bu amaçla 10 bin gecekonduyu yıktık. Erzurum ülkenin cazibe ve kültür merkezi olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak temel hedefimiz vatandaş yaşanabilir modern güzel bir Erzurum bırakmak." dedi.

AK İKTİDARLA YEREL YÖNETİMLER NEFES ALDI

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç ise hükümet olarak yerel yönetimlere büyük önem verdiklerini dile getirdi. Kılıç, yakın bir zamana kadar belediyelerin icraat, hizmet yerine usulsüzlüklerle anıldığını kaydetti. Yerel yönetimlerin hızlı ve etkin hizmet sunabilmesi için, fazla işçilerin kamu kurumlarına dağıtıldığına vurgu yapan Kılıç, "Türkiye 2004 yılına kadar belediyelerin icraatlarıyla değil yaptıkları usulsüz işlerle anıldı, çünkü böyle bir belediyecilik anlayışı vardı yakın zamana kadar. AK Parti İktidarı ile belediyeleri fazla işçi yükünden kurtardık. Belediyeler artık işçi alacak kadar özgür değil. Fazla işçiden şikâyetçi olan belediyeler yatırım ve hizmet yapamaz, çalışanının ücretini ödeyemez hale gelmişti. Artık belediyeler hizmet üretip, kentsel dönüşümü gerçekleştirmeye başladı. Bu da ancak hükümetimizin yerel yönetimlere verdiği önemle gerçekleşebildi." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Programa katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise yaptıkları kısa konuşmalarla yerel yönetimlerin önemine işaret etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz