Başkan Küçükler’den Kandil Mesajı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, insan için bir arınma ve Allah'a yükseliş olan...

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, insan için bir arınma ve Allah'a yükseliş olan Miraç'ın içselleştirilmesi durumunda daha mutlu ve huzurlu bir hayatın yaşanacağını, söyledi. Küçükler, "Tarihsel hoşgörümüzü yaşatmak için iç dünyamızın manevi değerlerden yoksun kalmaması gerekiyor" tespitinde bulundu.

Küçükler, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, İslam'da kutsal kabul edilen üç ayların içerisinde olduğumuzu, kulluk ve af ayı olan Ramazan'ın yaklaştığını hatırlatarak, "İnsan hayatındaki her şey maddi değerler değildir, manevi eğitim ve manevi yükseliş olmadan huzur, mutluluk ve barış gerçek anlamda yaşanamayacaktır. Bu nedenle millet olarak her zamankinden daha fazla iç başarıya da önem vermeliyiz. Bu kutsal gün ve gecelerde bu muhasebeyi daha derinden yapmamız gerektiğini düşünüyorum," dedi.

Reklam
Reklam

İnsanın kendine ve çevresine karşı sorumlu olduğunu anımsatan Başkan Küçükler, Türk milletinin birlik ve bütünlüğünü bozmak isteyen oyunların bugün de sürdüğünü vurguladı ve dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Başkan Küçükler, şunları kaydetti:

"Birileri milletin birliğini, dirliğini bozmak için çabalıyor. Maddi manevi kuvvetimizi, kardeşlik ruhumuzu zayıflatmak arzusuyla hareket edenler var. İnsanların farklılıkları olabilir, biz millet olarak, tarihin kadim devirlerinden beri, farklılıklarımızı asla bir çatışma nedeni olarak görmemiş, aksine zenginlik olarak görmüş ve buna göre davranmış ve yaşamış bir milletiz. Şiddet, nifak, tefrika İslam'ın ve Müslümanların hiçbir devirde gittiği yol olmamıştır. Tarihsel hoşgörümüzü yaşatmak için, iç dünyamızın manevi değerlerden yoksun kalmaması gerekiyor. Bu duygularla millet olarak Miraç ruhuna uygun yaşamamızı nasip etmesini Allah'tan diliyorum. Halkımızın Miraç gecesini tebrik ediyor, kalbi muhabbetlerimizi sunuyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: