Başkan Kurt: Ne söz vermişsek hepsini yerine getiriyoruz

Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, "Vatandaşlarımıza ne söz vermişsek hepsini tek tek yerine getirmek için...

Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, "Vatandaşlarımıza ne söz vermişsek hepsini tek tek yerine getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz." dedi.
Başkan Kurt, “Tonya doğası gereği yağmurlu ve heyelana açık bir memleket. Mahalle ve köy yollarının ulaşımında kullanılan teknik uzun ömürlü değil. Asfalt yapıldığı takdirde yeterli genişlik yollara verilemiyor. Çünkü vatandaşın arazisi dar, istediğiniz genişlikte bir yol yapamıyorsunuz. Yapsanız bile bir tarafına kot farkından dolayı istinat duvarı yapmanız gerekiyor. Alt bölümü de genellikle uçurum. Yağmur nedeniyle kısa zamanda deforme oluyor. O yüzden asfalt uygulaması, Karadeniz’de denenmiş fakat uzun ömürlü olmamıştır. 2005 yılında Tonya Belediyesi olarak beton yol uygulaması başlattık ve bugüne kadar beş mahallemizde toplam 10 kilometre beton yolu hedefledik. Bu yıl ise toplamda beş mahallemize 17 kilometre daha beton yol yapımı kararı aldık. Bununla birlikte toplam 27 kilometre beton yol yapmış olacağız. Bunun bir kısmı merkezde olacak. Mahallelerimize toplam 25 kilometre beton yol kazandırmış olacağız.” diye konuştu.
Kullandıkları İller Bankası kredisini mahallelerin nüfuslarına bölmek suretiyle adaletli bir uygulama gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Kurt, öncelikle mahallelerin ana yolları ve ana caddelerini yaptıklarını kaydetti. Kurt, şöyle devam etti: "Bazı mahallelerimizin yol ağı daha az olduğu için yüzde 80-85’ini betonlarken, bazı mahallelerimizin yol ağı fazla olduğu için ancak yüzde 50’sini yapmış olacağız. İki yıl sonra yeni bir beton ihalesine daha gireceğiz. İller Bankası’ndan 2 milyon TL’lik kredi kullandık, bu kredi 7 yılda geriye ödenecek. Faizlerinin çok düşük, uygun olmasını değerlendirerek bu krediyi kullandık. Vatandaşlarımızın bu hizmetten memnun kalacağını ve en azından konforlu bir yolda seyahat edeceğini düşünüyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz