Başkan Kuru, “Büyükşehir yasası, yıkım olur”

Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru büyükşehir belediye yasasını eleştirdi.

Yeni Büyükşehir Belediye Yasası yürürlüğe girmeden tepkiler gelmeye başladı. Özellikle ilçe görünümündeki ilçelerde vatandaşlar kadar belde belediye başkanları tarafından da eleştiriliyor. Konuya ilişik görüşlerine başvurduğumuz Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru, referandum ile kurulan belde ve köylerin halkın görüşüne başvurmadan kapatılacak olmanın beraberinden yıkım getireceğine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Biz Yenice halkı olarak bu yasayı istemiyoruz. Çünkü bu halkımızın çıkarına değildir. Beldemizi sahipsiz ve hizmetsiz bırakacağı gibi Yenice kimliğinden uzaklaştıracak bir yasadır. Biz bu sürecin beldemiz adına böyle sonuçlanmaması için çok gayret gösterdik. Yenice halkı olarak el ele vererek çeşitli girişimlerde bulunduk. Tüm demokrasi unsurlarını sonuna kadar kullandık. Beldemizi tanıtıcı kitapçık hazırladık, imza kampanyası yaptık, Cumhurbaşkanımızdan başlayarak bütün yetkililere sesimizi duyurmaya çalıştık. Referandumumuzda halkımız %99 oranında belediyemizin kapatılmaması yönünde görüş ortaya koydu. Bugün gelinen noktada sesimize kulak verilmediğini görmenin üzüntüsünü yaşamaktayız.”

Reklam
Reklam

Öte yandan gazetemize verdiği demecinde demokrasilerde halkın görüşleri doğrultusunda yasalar çıkarıldığını da sözlerine ekleyen Başkan Kuru, “Belediyemizin kapatılması öncelikle demokrasinin yerinden yönetim ilkesine aykırıdır. Demokrasinin gerçek anlamda uygulandığı ülkelerde halkın görüşlerine her zaman saygı duyulur. Yenice halkı belediyesinin kapatılmasını istememektedir. Bu anlayışını yaptığımız referandumda açıkça ortaya koymuştur. Bizler sesimize kulak verilmesini istiyoruz. Belediyemizin kapatılmaması ve burada yaşayan insanların hizmetsiz kalmaması için yetkilileri tekrar yasayı değerlendirmeye davet ediyoruz. Bizler Cumhurbaşkanlığı’na Yenice halkı olarak binlerce e-mail gönderdik. Şu anda halkımız diken üstünde diyebilirim. CHP ve MHP yasaya karşı bir duruş ortaya koydular. Bugün her şey bitmiş değil, gerekli duyarlılığı gösterileceğine inanıyor ve umudumuzu yitirmek isteniyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: