Başkan Macit Özcan'dan yeni inci...

Turizmde Antalya'yı geride bırakacakmışız..!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin’in turizm alanında hızlı bir gelişme içerisinde olduğunu kaydederek, “Kısa zaman içinde komşumuz Antalya’yı geride bırakacağımıza inanıyorum, çünkü kentimizin bu potansiyeli mevcut” dedi.

Başkan Macit Özcan, “Mersin, turizm açısından bütün potansiyelleri bünyesinde barındıran bir kent. Ancak bugüne kadar bu potansiyelin ortaya çıkması için bir girişim ve yatırım maalesef yapılmamış. Özellikle MEKİK toplantılarında, Mersin’in gelişimi ve kalkınması için ağırlık verilecek 3 önemli unsurdan birisi turizm olarak belirlenmiştir. Bu kentimiz adına olumlu bir gelişme, çünkü bu sayede Mersin turizm alanında hak ettiği konuma ulaşacaktır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Mersin tertemiz bir denize kavuştu

Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’nin en büyük yatırımlarından birisi olan Atıksu Arıtma Tesisi’ni faaliyete geçirdiklerini kaydeden Başkan Macit Özcan, “Bu projenin hayata geçmesi ile Mersin tertemiz bir denize kavuştu. Yapılan deniz kirliliği ölçümlerinde, sahillerimizin tertemiz olduğu görülmektedir. Ben şahsen kent merkezinden rahatlıkla denize girip yüzebiliyorum. Bir sahil kenti olan Mersin’de turizm alanında belli bir noktaya gelmek için, tertemiz bir denize sahip olunması gerekiyordu. Bunun için gerekli olan adımı attık. Ayrıca şu an yapımı devam eden Aquapark, turizm alanında kentimize yeni bir çehre kazandıracak ” dedi.

Hava limanı 2013 Akdeniz Oyunları’na yetiştirilmeli

Turizm alanında bu projeleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Macit Özcan, “Yerli ve yabancı turistlerin havayolu ile kentimize daha kolay ve rahat ulaşmasını sağlamak için yapımı düşünülen Uluslararası Çukurova Havaalanı’nın temelinin biran önce atılmasını bekliyoruz. Söz konusu hava limanının 2013 Akdeniz Oyunları’na da yetiştirilmesi gerekmektedir. Öte yandan Kazanlı-Seyhan projesi kapsamında yapılması düşünülen tatil köylerinin temelleri de Eylül ayından itibaren atılacak ve bu tesisler de 2 yıl içinde hizmete girecek. 2013 Akdeniz Oyunları ve bu oyunlar için kentimize gelecek olan binlerce yerli ve yabancı sporcu ve turisti de düşünürsek, Mersin’in bu yatırımları hızla hayata geçirmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Mersin’in havası ve coğrafi konumu sebebi ile de turizmde cazibe merkezi olabilecek avantajlara sahip olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Macit Özcan, “321 kilometrelik sahil şeridine sahip olan kentimiz, ayrıca tarihi ve kültürel bir mirasa da sahiptir. İnanç turizminin de yoğun olarak yaşandığı kentimiz, her anlamda Türkiye’nin en kapsamlı turistik kentlerinden birisi olmaya adaydır ve kısa zaman içinde Mersin, komşusu Antalya’yı bile geride bırakacak bir konuma ulaşacaktır” dedi.

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz