Başkan Nevzat Doğan'ın Ankara Ziyaretinde Gündem İzmit Oldu

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan Ankara'da, bakanlıklar düzeyinde yaptığı görüşmelerle İzmit'i başkentin gündemine oturtmasını...

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan Ankara'da, bakanlıklar düzeyinde yaptığı görüşmelerle İzmit'i başkentin gündemine oturtmasını bildi.

İzmit'in kaderini değiştirecek proje ve çalışmaları yetkililere aktaran ve bu projelerin hızlanması için belli konularda destek de isteyen Doğan'ın ilk durağı Gençlik ve Spor Bakanlığı oldu. Bakan Suat Kılıç'la bir saate yakın görüşen Başkan Doğan, Cephanelik Spor Tesisleri başta olmak üzere, amatör spora yapılan malzeme ve tesis desteğinden söz etti. Doğan, Türkiye'de hatta Avrupa'da amatör maçların oynanacağı FİFA standartlarındaki ilk stadın açılışına Başbakan Erdoğan'ın da katılmasını arzu ettiklerini Bakan'a söyledi. Başkan Doğan görüşmede Wakeboard ile İzmit'in adını su sporlarında marka yapmayı amaçladıklarını, Gölkay Park'ın bu anlamda önemli bir amaca hizmet verdiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Başkan Doğan, Ankara'daki temaslarında Çevre Bakanlığını da ziyaret ederek, Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ve Çevre Yönetimi Genel Müdürü Recep Şahin'le görüştü. Görüşmede ilk gündem konusu bisikletti. İzmit'i bisiklet kenti yapmak konusundaki hedeflerine çok yaklaştıklarını bakanlık yetkililerine aktaran Doğan, bunun aslında milli bir proje olduğunu söyleyerek; "Çevrenin korunması ve insan sağlığı açısından bakıldığında, bisiklet konusu aslında milli bir projedir. Tüm kentlerimiz temiz bir çevreye sahip olmak istiyorlarsa, bisikletli ulaşım modelini tercih etmelidirler" dedi.

Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, İzmit'in bisiklet kenti olması yolunda bugüne dek yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını söyleyerek, bisiklet yolları konusunda gerekli mali desteği sağlayacaklarının da müjdesini verdi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Ankara turunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Kenan Bozgeyik'le de görüştü. Cephanelik bölgesinde, halen ihale çalışmaları süren Kadın Sosyal Yaşam Merkezi hakkında müsteşarı bilgilendiren Doğan, yapılacak merkezin Türkiye'de, hatta Avrupa'da bu konudaki en donanımlı kompleks olacağını söyleyerek, "Bu bir vizyon projedir. Başkanlığım döneminde birçok önemli proje yaptık. Ama ben, bu merkezi bir vizyon proje olarak ayrı bir yere koyuyorum. Halen ihale çalışmaları süren projemize bakanlığın gereken desteği vereceğine inanıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndaki ziyaretin ardından Sağlık Bakanlığına geçerek, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas'la da görüştü. Bakan Yardımcısı'na çalışmalarla ilgili bilgi veren Doğan, Cephanelik bölgesinde yapılması düşünülen 1200 yataklı bölge hastanesinin önemini anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: