Başkan Oğul, Maaşını Vakıf Kurmakta Kullanacak

 Akşehir’de seçim çalışmalarının hareketlendiği şu günlerde partiler aday adaylıkları için başvuruları kabul etmeyi sürdürüyor.

Akşehir’de seçim çalışmalarının hareketlendiği şu günlerde partiler aday adaylıkları için başvuruları kabul etmeyi sürdürüyor. Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul da geçtiğimiz günlerde aday adaylığı için AK Parti’ye başvuruda bulunduktan sonra bir televizyonda yayınlanan açık oturum programına katıldı. Programda, Akşehir’de yapılan belediye ve hükümet yatırımları hakkında bilgiler veren Başkan Oğul, hedefindeki projeler ve yapmak istediği çalışmalar hakkında da kesitler sundu. Oğul, programda, şunları kaydetti: "İlk belediye başkanı olduğumda belediye başkanlık maaşıma dokunmayacağım dedim. Böyle birikecek, bu maaş biriktikten sonra da bu maaşı bir hayır işinde kullanırım diye düşünmüştüm. Böyle bir hayır işi düşünürken, Nasreddin Hoca ve eğitimci yönümden ilham alarak bir vakıf kurayım dedim. Hatta adını da söyleyeyim, Nasreddin Hoca Vakfı. Vakfın senedi de şu anda hazır. Tabi Akşehir’den diğer insanlarda bu vakfa girip, burada her hangi bir siyaset yapılmadan Vakıf için bu biriktirdiğim maaşı vakfa bağışlamak istiyorum. Şimdiye kadarki maaşımı ve bundan sonra aday gösterilip seçilirsem gelecek olan maaşımı böyle hayırlı bir işte kullanmak istiyorum, Allah nasip ederse… Allah bana bu görevi nasip etti, bu görevden de elde ettiğim geliri bu yönde kullanacağım. Harcamaların tamamını da diğer kendi gelirlerimden yapacağım.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: