Başkan Oğuz: Termik santrala dava açın, destekleyeceğim

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, kurulmak istenen termik santrala karşı çevreci örgütlerin dava açması halinde...

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, kurulmak istenen termik santrala karşı çevreci örgütlerin dava açması halinde destek olacağını söyledi. İzmir’in Aliağa ilçesinde, İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından kurulması planlanan termik santralın belediyeden inşaat ruhsatı almasıyla ilgili olarak bir açıklama yapan Oğuz, “Firma, dosyasında hiçbir eksiği olmadığından yasal sürenin son günü ruhsat aldı. Aliağa’da sanayi kaynaklı kirlilik, insan ve çevre sağlığını tehdit ediyor. Termik santrallara karşı yapılacak hukuki mücadelelerde çevreci kuruluşların yanındayım.” dedi.
Başkan Oğuz, ruhsatın Zeytincilik Kanunu gereği iptal edilebileceği iddiasıyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Bu bölge, 6 Haziran 1984 tarihinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından sanayi alanı olarak ayrılmış. Danıştay tarafından 1/100 binlik planın yürütmesi durdurulduğundan 1/25 binlik planların hükümsüz olacağı ileri sürülüyor. Danıştay 6. Dairesi içtihatlarına göre ise 1/25 bin ve 1/5 binlik planların iptal edilmesi halinde dahi 1/1000’lik imar planının iptal olamayacağı, üst ölçekli planların mahkemece yürürlüğünün durdurulmasının, alt ölçekli planları durdurmayacağı belirtiliyor.”
Firmanın dosyasında jeolojik etüt raporları bulunmadığı eleştirilerine de ceva veren Oğuz, “Bakanlıkça onaylı santral tasdikli imar planının lejant notunda, ‘Jeolojik-jeoteknik etüt onaylanmadan uygulamaya ve yapılanmaya geçilemez.’ denilmekte olup firmanın ruhsat başvuru dosyasında heolojik ve jeoteknik etüt raporları bulunmaktadır. Aliağa Belediyesi olarak, hukukun ve yasaların bizlere verdiği görev, yetki ve sorumlulukla hareket etmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz