Başkan Orhan, Başbakan’ın Turgutlu Ziyaretini Değerlendirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Turgutlu'da gerçekleştirdiği açılışların ardından değerlendirme toplantısı yapan Turgutlu Belediye...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Turgutlu'da gerçekleştirdiği açılışların ardından değerlendirme toplantısı yapan Turgutlu Belediye Başkanı M. Serhat Orhan, Başbakanın onayıyla 12 bin 500 kişilik stadyum ve 2bin 500 kişilik kapalı spor salonu projelerinin protokolünü de spor genel müdürlüğü ile imzaladıkları müjdesini verdi.

İhale sürecinin de Ekim ayında başlayacağı bilgisini veren Başkan Orhan, "Önümüzdeki Ekim ayı ile birlikte ihale süreci başlayacak ve inşallah bizim temennimiz 2013 Ekim ayında bu projeyi bitirmeyi temenni ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Orhan, Başbakana 300 yataklı yeni devlet hastahanesinin açılmasıyla birlikte atıl duruma gelen eski binaları eğitim kurumu olarak değerlendirmek istediklerini belirttiklerini ve Başbakanın bu konuda da TOKİ başkanına talimat vererek, taleplerine destek verdiğini söyledi.

E-96 İzmir-Ankara Karayolu'nun Turgutlu girişinden başlayıp, çıkışında bitecek olan alt ya da üst geçit çalışmasıyla ilgili de konuşan Başkan Orhan, konuyu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a ilettiklerini anlattı ve devam etti: "Bu konuda daha önce girişimlerimizi yapmıştık. Konu Karayolları Genel Müdürlüğü'ndeydi. Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’ a konuyu aktardık, kendisi Ankara’ya döndüğünde konuyla ilgileneceğini bize aktardı, önümüzdeki aylarda bunun çalışmalarına da başlayacağız."

Başkan Orhan, Turgutlu'ya bir fakülte kazandırmak istediklerini, bu konuyu da Başbakan Erdoğan'a ilettiklerini ve önümüzdeki günlerde sevinçli bir haber verebileceklerini dile getirdi ve şöyle dedi: " Sayın Başbakanımıza tüm konuları ilettik. Kendisi de 'Bakın demek ki isteyince yapabiliyoruz, çayın taşı ile çayın kuşu vurulabiliyor” dedi. Tabi bu bizim içinde çok gurur verici ve güzel bir olay. Kendisine teşekkür ederiz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz