Başkan Orhan, Muhtarlara Büyükşehir Yasasını Anlattı

Mersin’in Mut İlçe Belediye Başkanı Murat Orhan, muhtarlara yeni kabul edilen Büyükşehir Yasası ile ilgili...

Mersin’in Mut İlçe Belediye Başkanı Murat Orhan, muhtarlara yeni kabul edilen Büyükşehir Yasası ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

Belediye konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda muhtarlarla bir araya gelen Başkan Orhan, yeni Büyükşehir Yasası'nın hizmet noktasında avantaj sağlayacağını belirtti.

Orhan, kanunla Türkiye'de Büyükşehir Belediyesi sayısının 16'dan 29'a çıktığını hatırlatarak, "Belediyelerinin sınırı il sınırı oluyor. Büyükşehir Belediyelerindeki 29 adet il özel idareleri kalkıyor, köyler ve beldeler bağlı oldukları ilçenin mahallesi oluyor. Bundan sonra nüfusu 750.000'i geçen il belediyeleri Büyükşehir belediyesine dönüştürülebiliyor. Belediye sınırları içinde nüfusu 500'ün altında mahalle kurulamıyor. Büyükşehir dışındaki illerde, nüfusu 2000'in altındaki belediyeler kapatılarak köye dönüşüyor. Bundan sonra, Büyükşehir kapsamına alınan ilçelerin nazım imar planları, Büyükşehir Belediye meclisi tarafından yapılacak, uygulama imar planları ve 18. madde uygulamaları, Büyükşehir Belediye meclisi tarafından onaylanacak. Büyükşehir sınırları içerisinde ilçe merkezleri de dahil toplu taşıma hizmetleri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Tüm acil çağrıları karşılamak üzere büyükşehirlerde Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı bünyesinde 112 Acil Çağrı Merkezleri Kuruluyor. Mücavir alan ibareleri Büyükşehir Belediyesi Kanunu’ndan çıkartılıyor. Camilere ücretsiz ya da indirimli su verilebiliyor. Büyükşehir ve nüfusu 100.000'i geçen belediyelere kadın konuk evi açma zorunluluğu getiriliyor" dedi.

Reklam
Reklam

Bilgilendirme konuşmasından sonra muhtarların sorularını yanıtlayan Başkan Orhan, hizmetin daha hızlı ve etkin olacağının altını çizerek, ilerleyen zamanlarda yönetmeliğin yayınlanmasıyla birçok sorunun cevabının alınacağını sözlerine ekledi.

Düzenlenen toplantıdan memnuniyet duyduklarını ifade eden muhtarlar, Mut Belediyesi ile koordineli bir şekilde hizmet yapmaktan mutluluk duyacaklarını söylediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: