Başkan Özcan: “mersin’de Yağışlar Aksaklık Yaşatmadı”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yurt genelinde etkili olan yağışlar dolayısıyla birçok şehirde sel...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yurt genelinde etkili olan yağışlar dolayısıyla birçok şehirde sel baskınlarının yaşandığını iddia ederek, “Metrekareye 3 günde 127,6 kilogram yağış düşen Mersin merkezde ise birkaç noktada yaşanan kısa süreli sıkıntılar haricinde herhangi bir aksaklık yaşanmadı” dedi.

“Mersin’de alt yapı eksik” yönündeki eleştirileri yaptığı yazılı açıklama ile yanıtlayan Başkan Özcan, yağmur suyunun sağlanan altyapı ile vatandaşlara sıkıntı yaratacak boyuta ulaşmadan deşarj edildiğini belirterek, bu alt yapı çalışmasından dolayı övündüklerini kaydetti. Çevre il ve ilçelerde etkili olan yağışın birçok bölgede sel ve su baskınlarına neden olduğunu savunan Özcan, “Mersin merkezde birkaç nokta haricinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Olası sorunlara karşı 24 saat teyakkuzda olan ekipler vatandaşlardan hiç çağrı almadı. Bu durum bile altyapımızın ne kadar güçlü olduğunu gözler önüne sermeye yeterlidir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Mersin merkezde metrekareye son 3 gün içerisinde 127,6 kilogram yağışın düştüğüne dikkat çeken Özcan, bu yağışın kış mevsiminde 1 aylık yağışla aynı oranda olduğu bilgisini verdi. Özcan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Gönül ister ki hiçbir şehirde bir vatandaşımız bile yağmurdan dolayı sorun yaşamasın. Fakat maalesef birçok şehirde yurttaşlarımız sularla boğuşuyor ancak Mersin’de, durum böyle değil. 2001 yılında başlattığımız alt yapı çalışmaları bu tür yoğun yağışlarda halkımızı ani sel ve su baskınlarından koruyor. Yaptığımız devasa menfezler, ne kadar doğru bir yatırım yaptığımızı gözler önüne seriyor. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi idaresi olarak halkımızın Mersin’de en güzel ve en huzurlu şekilde yaşaması için hayatın her alanında en doğru yatırımları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu nedenle icraatlarımız ile övünmekte haklıyız.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: