Başkan Özcan Muhtarlarla Buluşmaya Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, köy muhtarlarıyla buluşmaya devam ediyor. Özcan, Mersin’e davet ettiği...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, köy muhtarlarıyla buluşmaya devam ediyor. Özcan, Mersin’e davet ettiği Gülnarlı köy muhtarları ile bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarsus ve Yeniceli muhtarların ardından Gülnar’a bağlı 19 köy muhtarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan’ın davetlisi olarak Mersin’e geldi. Muhtarlar, Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda Başkan Özcan, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Ekber Asker, MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen ile tüm daire başkanları ve müdürlerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda tek tek konuşarak köylerinin sorunlarını dile getirdiler. Daire başkanları ve müdürlerin de sorunları not aldığı toplantıda muhtarlar içme ve sulama suyu, kanalizasyon, asfalt, çevre düzenlemesi, mezarlık bakımı gibi konularda taleplerini dile getirdiler.

Reklam
Reklam

Belediye olarak bütçe çalışmalarına 2 ay sonra başlanacağını, 2014 yılının Mart ayından sonra ise işler hale geleceğini ve Gülnar’da köylerin tek tek dolaşılıp gerekli hizmetlerin yerine getirileceğini belirten Özcan da “Gülnar’a gittiğimde çok hayal kırıklığına uğradım. Çok mahrum kalmış bir ilçe. Sizin isteklerinizi mutlaka yerine getireceğiz. Mart ayından önce acil sorunlar çözülecek. Diğer talepleriniz ise Mart ayından sonra çalışmalara hızla başlanıp tamamlanacak” dedi.

2014 yılının Mart ayından sonra İl Özel İdaresi’nin kapanacağını ve tüm yetki ile araç-gereçlerinin Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne devredileceğini hatırlatan Özcan, “Bu tarihten itibaren asıl muhatap artık Büyükşehir Belediyesi olacak. Yeni çıkan Büyükşehir Yasası’na göre yapılacak olan hizmetler projelendirilip bütçeye konulacak. 2014’ün Mart ayında seçim var. Bu toplantıların en güzel yanı, sorunların tespit edilip bütçeye konmasıdır. Böylece 2014 yılında yapılacak seçimler sonucu Büyükşehir Belediye Başkanı kim olursa olsun, bu hizmetleri yapmak zorunda olacak” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Küçük sıkıntıları şu anda yasanın izin verdiği çerçevede çözebileceklerini, ancak büyük maliyetli işleri 2014 yılı itibari ile yapabileceklerini kaydeden Özcan, “Daire başkanlarım ve müdürlerim, bütçe dönemine kadar sizlerin bölgesini gezerek sorun tespiti ve maliyet çıkaracaklar. Buna göre çıkan maliyet, Eylül ayında yapılacak olan bütçe programına yerleştirilecek” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz