Başkan Özcan Tarsus'u Gezmeye Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Tarsus’a bağlı Dörtler, Çamalan, Kelahmet, Alifakı ve Kargılı köyleri...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Tarsus’a bağlı Dörtler, Çamalan, Kelahmet, Alifakı ve Kargılı köyleri ile Gülek beldesini ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu.

Çamalan Köyü Muhtarı Ahmet Talipoğlu, köye gönderilen sivrisinekle mücadele ilaçları için Başkan Macit Özcan’a teşekkür ederken, köyün en önemli sıkıntısı olan arıtma tesisi için yardım istedi. Köylerin bazı hizmetlerin Meclis’ten aldıkları yetki çerçevesinde çözmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Özcan, “Örneğin bu kapsamda Karabucak-Kulak arasındaki 15 kilometrelik yolun asfaltlamasını tamamladık. Bazı köylerimize içme suyu borusu gönderiyoruz, bazılarının yolarını asfaltlıyoruz, bazılarının da mezarlık duvarlarını revize ediyoruz. Ayrıca Çamalan Köyü’ne bir cemevi yapılması yönündeki talebiniz için bir çalışmamız var” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra 4 bin nüfuslu Gülek Beldesi’ne geçen Özcan, “Gülek’e şu ana kadar tarafımızdan 130 ton asfalt dökülmüş, parke taşı gönderilmiş. Ayrıca beldenin ihtiyacı olan bin 500 metrelik su borusu da 1-2 gün içinde ulaşacak. Yeni yasa ile bütün belde, köy ve ilçeler Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanacaktır. 2014 yılından itibaren yol, su, kanalizasyon, mezarlık, ulaşım, itfaiye gibi tüm hizmetleri biz yerine getireceğiz. Bir taraftan da acil olan sıkıntıları çözmeye başladık. Özellikle önümüzdeki 8 ay içinde bütün köylerin asfalt problemini çözeceğiz" diye konuştu.

Daha sonra Kelahmet Köyü’ne geçen Özcan, bu köyde 8 mahallenin yollarının asfaltlandığını belirterek, “Bu köyün talepleri arasında yer alan çocuk oyun alanı, spor sahası gibi işler programa alındı. En kısa zamanda spor aletleri ve sinekle mücadele için ilaç gönderilecek” şeklinde konuştu.

Alifakı Köyü’ne geçerek buradaki sıkıntıları da köy muhtarından dinleyen Özcan, “Diğer köylerde söylediğim gibi Alifakı Köyü’nde de yapabileceğimiz basit işleri hemen yaparız. Ancak büyük bütçeli işleri ancak 2014 seçimlerinden sonra yapabiliriz. Bu ziyaretlerle en azından köyünüzün sıkıntılarını belirleyerek, gelecek yılın bütçesine para koyulmasını sağlıyoruz. Daha önce bu köyler Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında değildi. Ancak bundan sonra sizler de Büyükşehir’e bağlandığınız için, sorunlarınızı biz çözeceğimiz için buralara kadar geldik. Alifakı Köyü’nün yollarının çok bozuk olduğunu gördüm. Bunun için asfaltlama ekiplerimiz burada biran önce çalışma başlatacak. İçme suyunu ise ancak 2014 Mart ayından sonra getirebiliriz ve muhtemelen su fiyatını köy ve beldelerde, şehir merkezine göre yarı yarıya ucuz tutacağız" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Son olarak Kargılı Köyü’nü ziyaret eden Özcan, “Bu köyümüzde de içme suyu ve kanalizasyon sıkıntısının olduğu söylendi. Ayrıca oyun parkı, okul bahçesinin asfaltlanması gibi talepleri de var. Bunların hepsini ilgili bürokrat arkadaşlarım not aldılar ve basit sayılabilecek işleri en kısa zamanda, maliyetli işleri ise eğer tekrar göreve gelirsem 2014 yılı Mart ayından sonra yapmaya söz veriyorum. Şunu tüm samimiyetimle söylüyorum ki, biz buralara şu anda siyaset değil, hizmet yapmaya geldik" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: