Başkan Özcan'ın Açıklaması

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 'Lozan Barış Antlaşması’nın 90. ve Basında Sansürün Kaldırılış'ının 105....

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 'Lozan Barış Antlaşması’nın 90. ve Basında Sansürün Kaldırılış'ının 105. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Özcan, Lozan Barış Antlaşması’nın 90. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Bu antlaşma, Türk tarihi açısından bir dönüm noktası niteliği taşımaktadır” dedi. Saldırıya, işgale uğramış Türk ulusunun canla, kanla kazandığı zaferin dünyaya onaylatıldığı bir anlaşma olan Lozan Barış Antlaşması’nın tüm ulusça sahiplenmesi gerektiğini belirten Özcan, Lozan’ı paylaşmaya yönelik Sevr girişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Bir takım güçlerin cumhuriyete, ülke bütünlüğüne ve laikliğe karşı çalışmalar yaptıklarını, bunlara duyarlı olunması gerektiğini vurgulayan Özcan, “Laikliği, ülke birlik ve bütünlüğünü, pis emelleri uğruna tehlikeye atmak isteyenler karşılarında bizleri bulacaktır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Özcan, Türk basınından sansürün kaldırılışının 105. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada ise, özgür basının demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu vurguladı. Halkın bilgilenmesi için zor şartlar altında görev yapan basın mensuplarına ve yayın kuruluşlarına uygulanmak istenilen baskının son dönemlerde arttığına dikkat çeken Özcan, “24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılması’nın 105. yıldönümünü bir kez daha yürekten ancak buruk kutluyor, halkın tarafsız haber alma hakkının ve basın çalışanlarının ifade özgürlüğünün yaşanacağı daha güzel günler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: