Başkan Özdemir, esnafın iş yerlerine güvenlik kamerası takmasını istedi

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir, beldede bulunan iş yerleri sahipleri ile...

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir, beldede bulunan iş yerleri sahipleri ile görüşerek, herkesin iş yerlerine güvenlik kamerası takmasını istedi.
Belediye toplantı salonunda bütün iş yeri sahiplerini toplayarak, ‘Kent güvenlik kameralarının’ yaygınlaştırılmasını isteyen Belediye Başkanı Özdemir, suç unsuru olayların tespitinde ve önüne geçilmesinde kameraların büyük önem taşıdığını belirtti. 2009 yılında Tosmur Belediyesi ‘Kent Güvenlik Sisteminin’ açılışını yaparak, güvenlik konusunda büyük sıkıntılar yaşanmayan belde de güvenliği daha ileri seviyelere taşıdıklarını kaydeden Özdemir, bu sistemin caydırıcılık özelliğinin olmasının kenti daha da güvenilir bir bölge haline getirdiğini söyledi. Gerçekleşen bir olay karşısında kamera kayıtlarının kanıt olarak kullanılması ile halkın can ve mal güvenliğini sağladıklarını ifade eden Özdemir, iş yeri sahiplerinin de güvenlik kameralarını takmalarını istedi.
Oldukça maliyetli olan ‘Kent Güvenlik Sistemini’ kurarak bölgede birçok olayı aydınlattıklarını anlatan Özdemir, “2009 yılından beri kurduğumuz ‘Kent güvenlik sistemine’ yeni kamera ilaveleri yaparak kamera sayısını artırdık. Beldemizde ve bölgemizde yaşayan veya yolculuk yapan vatandaşlarımızın başına gelen küçük bir olayda bile kameralarımızla anında müdahale edebiliyor veya kanıt olarak kayıtlarımızı emniyet güçlerine temin ediyoruz. Halkımızın can ve mal güvenliği için bütün iş yerlerinde kamera taktırılması gerekmektedir. Bütün bir sene boyunca aktif olması gereken kameralarda kayıt saklama süresinin de 3 günden fazla olması gerekmektedir. Bu konuda bilgi edinmek isteyen iş yeri sahipleri Belediyemiz ‘Kent Güvenlik Biriminden’ bilgi alabilirler." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz