Başkan Özden, Hayvan Pazarını İnceledi

Çubuk Belediye Başkanı Lokma Özden, hayvan pazarında incelemelerde bulunarak, esnaf ve vatandaşların yeni hayvan pazarı...

Çubuk Belediye Başkanı Lokma Özden, hayvan pazarında incelemelerde bulunarak, esnaf ve vatandaşların yeni hayvan pazarı hakkındaki görüş ve önerilerini aldı.

Haftada iki gün sabah erken saatlerde kurulan Çubuk Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı'nda incelemelerde bulunan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, esnaf ve besicilerin yeni hayvan pazarı hakkındaki görüş ve önerileri için uzun süre sohbet etti.

Esnaflara nereden geldiklerini ve Pazar hakkındaki görüşlerini tek tek soran Başkan Özden, diğer ile ve ilçelerdeki pazarların işleyişleri hakkında da bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Esnaf ve besicilerle modern pazar konusunda istişare yapan Başkan Özden, bölgede büyük bir eksiklik olarak görülen hayvan borsasının yapılması ve işletilmesi konusunda esnafların taleplerinin de yerinde aldıklarını ifade etti. Göreve geldiklerinde hayvan pazarında iyileştirmeler yaptıklarını anlatan Başkan Özden, ilçeye modern hayvan borsası kazandırmak için çalışmalara başladıklarını kaydederek, 'Daha önce ilçedeki yerli esnafla yapılacak borsa hakkında görüştük. Bu günde ilçe dışından gelen esnaflarımızla ve besicilerimizle ilçemizde yapılacak yeni hayvan pazarı hakkında konuştuk. Onların görüş, öneri ve taleplerini yerinde tespit ediyoruz. Merkezden dışarıda yapacağımız yeni yeri taşıdığımız zaman her hangi bir olumsuzluk yaşanıp yaşanmayacağını sorduk. Onların da bize verdiği cevap pazarın merkezden dışarıda olması yönünde oldu'dedi.

Pazarın Şabanözü Yolu üzerinde bulunan OSB alanına yakın bir yere taşınacağını anlatan Başkan Özden,'Burası 8 dönüm ise orası 36 dönüm ve bunu 60 dönüme kadar çıkarabilme imkanımız olacak. Hem park sorunu olmaz, hem de kontralar fazla olacak. Sosyal tesisleri fazla olacak. Biz ilk geldiğimizde şuan ki sosyal tesisler yoktu, olanlar ise pazarın hemen içerisindeydi. Çok kötü bir görüntü vardı. Onları dışarı çıkardık. Şuanda da Pazar şehrin içerisinde kaldığı için kötü bir görüntü oluşturuyor. Borsa pazara giren ve çıkandan para alıyordu ve biz gelince o parayı esnafımızı ve çiftçimizi korumak amacıyla aldırmadık. Şimdi de bu gün ilçe tarım yetkilileri gelecek. Her hafta ilçe tarımdan görevli kişiler burada olacak. Dışarıya olan nakillerde ilçe tarıma gidiliyordu, artık oraya gitmeden artık buradan bilgisayar sistemiyle alınabilecek. Bu günden sonra raporlar hayvan pazarından alınacak, esnafımız ve çiftçimiz eski sıkıntıları çekmeyecek' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: