Başkan Öz’e göre liderlik

Başkan Öz, toplantıda, Kartal’da hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi verdi, hayat tecrübelerini anlattı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, geçtiğimiz gün Ortak İdealler Derneği üyeleri ile birlikte Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi.

Toplantıda, Kartal Belediyesi'nin çalışmalarını anlatan tanıtım filmi sunuldu. Sunumun ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kendi yaşamından yola çıkarak başarılı bir yöneticinin ayrıntılara önem vermesi gerektiğine değindi. Başkan Öz " kamuda idareci ve yönetici olmak için ayrıntıları yakalamak zorundasınız. Eğer bir resmi, parçalara bölüp ayrıntıları yakalayabiliyor fark yaratabiliyorsanız, siz yöneticisiniz, liderseniz. Ayrıntıyı görüp; bu ayrıntıyı elinde tutup, karar verebilen yönetici olur. Pekii Kartal Belediye Başkanı'nın özelliği nedir? Birincisi ayrıntıyı iyi yakalaması, ikincisi hekim olmamdan kaynaklanan toplumu iyi tanımam üçüncüsü ise karakterimdir " diye konuştu.

Reklam
Reklam

Deprem dönüşüm projesinden de söz eden Başkan Öz, "Bir bir buçuk yıl önce Meclis'ten deprem dönüşüm nedeniyle evleri yıkılacak olan vatandaşlara 500 Türk lirası kira yardımı yapılmasına ilişkin karar aldık. Arkasından Sayıştay'dan yazı geldi. Kira yardımı yapamazsınız diye. Biz de zorladık. Van Erciş depremi oldu. Herkes kira yardımını konuşur oldu. Fark yaratabiliyor musunuz? Eğer bunu başarabiliyorsanız iyi lider olursunuz" dedi.

"Eline çantayı alan sünnet yapıyor"

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, toplu sünnet uygulamalarının çocuklara ruhsal açıdan zarar verdiğini, ciddi cerrahi müdahalenin ehliyetsiz insanlar tarafından yapıldığına işaret ederek “eline çanta alanlar kendisini böylesi önemli bir müdahaleyi yapabilecek yeterlilikte görüyor. Sertifikası yok, herhangi bir eğitimi yok. Müslüman olan bir ülke olarak 74 milyon kişiyiz. Bunun yarısı erkek, 37 milyon kişi cerrahi operasyon geçiriyor ve kontrolsüz. Sünnet, çok ciddi bir cerrahi müdahaledir. Kartal Belediyesi olarak yıl boyu ücretsiz sünnet kampanyamızın Türkiye’de gelenekselleşmesini istiyoruz. Çocuklarımızın hijyenik koşullarda, tüm yaşamlarını fiziksel, ruhsal olarak sağlıklı idame ettirmelerini sağlayacak cerrahi yöntemlerle sünnetleri yapılmalıdır. Biz diyoruz ki; belediyeler toplu sünnet yapmasın. Dinimizin ve adetlerimizin gerekliliği gözetilerek; sağlıklı, hijyenik koşullarda yıl boyu, uzman kişiler tarafından yapılan sünnetle Hepatit B, C’nin taşıyıcı riski ortadan kalkacaktır. Belli günlere sıkıştırılmış toplu sünnetler yerine, belediye ile anlaşmalı sağlık kuruluşlarında yılın her günü ücretsiz sünnet yaygınlaşmalıdır" dedi.

Reklam
Reklam

"Ağız ve diş sağlığı merkezi kurmak zorundayız"

Çocuklara yönelik ağız ve diş sağlığı merkezi kurulması gerektiğini vurgulayan Başkan Öz, konuşmasına şöyle devam etti. " Ağız ve diş sağlığı çok önemlidir. Diş sağlığı problemlerini ortadan kaldırmalıyız. Çocukların yaşadığı kimi deneyimler var ki ağız ve diş sağlığının ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Örneğin diş sorunu yaşayan bir çocuk, diş tedavisi için bir süre ağzında aparatla yaşamak zorundadır. Arkadaşları ona bakıyor, o çocuğun psikolojisini düşünebiliyor musunuz? Yine çocuklara yönelik okullarda anemi ve skolyoz -omurga eğrili- taraması yapıyoruz. Skolyoz, en çok buluğ çağına giren çocuklarda görülüyor. Arkada sırt tarafından çıkıntılara bir işaret koyarsınız, eğer "S" çiziyorsa omurilik eğriliği vardır. Bu da ileri safhada olmadığı sürece ameliyatsız egzersiz yaparak giderilebilir" dedi.

"Kartal geri dönülmez bir yolda ilerliyor"

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal'ın hızla geliştiğini, Kartal'ın geri dönülmez bir şekilde ilerlediğini belirterek "Kartal'ın Kapadokya'da oteli var. Aydos ormanız var. Dragos Tekel İskelesi var. Kartal hızla gelişiyor. Ortaköy'de oturan bir insan, Kartal'a gidiyorum diyebilmeli. Kartal Hürriyet Mahallesi Yaşam Kalitesi Yükseltme Merkezi'nin çay ocağında kadınlar bir araya geliyor. Hedefimiz, bir dönümden fazla olan parkların bir köşesine kreş, çay ocağı, mahallenin buluşabileceği bir yer yapmak. Ev de yaptıklarını pazarlayabileceği, çocukların da keyifli vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturmak. Bunu ileride görmek istiyorum. Heykel Sempozyumu düzenledik. Kartal'da uluslararası heykeltıraş sanatçıları heykellerini yaptı. Halk, heykellerin yapılış aşamasını gördü. Yapılan o heykeller bugün Kartal'ın parklarında yerlerini aldı. Ne yaparsanız yapın, gittiğiniz yerde iz bırakın. Hayat ipiniz eliniz de olsun" diye konuştu. Konuşmanın ardından, etkinlik Ortak İdealler Derneği Türkiye Direktörü Ayşegül Gürerk, Başkan Öz’e plaket vermesiyle son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: