Başkan Özgan: Akif’i gelecek kuşaklara anlatmalıyız

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnet ile anıyoruz”...

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnet ile anıyoruz” dedi.
İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 75. yıl dönümü sebebiyle açıklama yapan Başkan Özgan, onun millete mal olan değerlerin yaşatılması, gelecek kuşaklara tanıtılmasının tarihi sorumluluk olduğuna dikkat çekerek, yeni nesillerin, onun vatan sevgisinden, bağımsızlık inancından öğrenecekleri çok şey olduğunu belirtti.
Özgan, “Vefa, doğrululuk, vatanseverlik, ihlâs, samimiyet gibi insani değerleri şahsında en güzel temsil eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ölüm yılında minnet ve özlemle anıyoruz. Akif’in dillendirdiği milli birlik ve beraberlik hasletini her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, Akif’in ve düşüncelerinin önemini daha iyi hissediyoruz. Akif’in büyük bir ustalıkla dillendirdiği milli özelliklerimizi büyük bir gayretle sahip çıkmak ve yaşatmak zorundayız. Biz varlık içinde yokluk çekmemek için, bu milli ve manevi değerimizin kıymetini bilmeli, büyük eseri Safahat’ı iyi anlamalı ve gelecek nesillere anlatmalıyız.” diye konuştu.
Özgan, “Merhum Akif’in yolundan yürüyen millet sevdalıları oldukça, vatanımız daha müreffeh olacaktır. Değerli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u ebediyete intikalinin yıl dönümünde saygıyla ve rahmetle anıyorum. Mekânı cennet olsun” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz