Başkan Özhaseki, 5 ülkenin büyükelçilerini ve diplomatlarını kabul etti

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 5 Latin Amerika ülkesinin büyükelçi ve diplomatlarını makamında kabul...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 5 Latin Amerika ülkesinin büyükelçi ve diplomatlarını makamında kabul etti.

Latin Amerika Ülkeleri Tanıtım Toplantısı'na katılmak amacıyla Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GESİAD) davetlisi olarak Kayseri'ye gelen Küba Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion, Kolombiya Büyükelçisi Fernando Panesso Serna, Şili Büyükelçisi Jorge Patricio Arancibia Reyes, Meksika Büyükelçiliği Müsteşarı Hector Manuel Manuel Rodriguez, Peru Büyükelçisi Abarcadelcarpio Jorgeenrique, TUSKON Latin Amerika Temsilcisi Cankut Aytan ile birlikte Başkan Özhaseki'ye tanışma ziyaretinde bulundu.

Reklam
Reklam

Burada yaptığı konuşmada uzak görünse de Latin Amerika ülkelerinin ilgilerini çeken bir coğrafya olduğunu belirten Başkan Özhaseki, konuklarına Kayseri hakkında bilgiler verdi. Kayseri'nin bir ticaret ve sanayi şehri olarak bilindiğini kaydeden Başkan Özhaseki, şöyle konuştu: "Kayseri çok eski bir yerleşim yeridir ve sanayi, spor, sağlık ve eğitim alanında bölgesinin cazibe merkezidir. Bugün şehrimizin nüfusu 1 milyondan fazladır ve 3 organize sanayi bölgesi ve bir serbest bölgeye sahiptir. 100'den fazla ülkeye ihracat yapan bir kentiz. Sanayicilerimizin öncelikli hedefleri, yüksek teknolojiye kavuşmak ve yurtdışı ile ticari bağlantıları arttırmaktır."

Kayseri'nin altyapı ve üstyapı konusunda herhangi bir sıkıntısının olmadığını da belirten Başkan Özhaseki, şehirdeki önemli projeler hakkında da konuk büyükelçilere bilgiler verdi. Bu projelerden en önemlisinin Erciyes Kış Sporları ve Kayak Merkezi Projesi olduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, "Bu proje ile Erciyes, Kayseri'nin dünyaya açılan kapısı olacak. Şu ana kadar bu proje kapsamında 100 milyon dolarlık yatırım yaptık. 2 yıl sonra proje tamamiyle bittiğinde saatte 35 bin kişi kayak yapabilecek." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"MERAKLA GELDİK, GELİNCE İSTEĞİMİZ ARTTI"

Ziyarette büyükelçiler adına konuşan Küba Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion da Kayseri'yi önemsedikleri için bir hayli uzun sayılabilecek bir program yaptıklarını belirterek, "Buraya gelirken merakla geldik. Geleli yaklaşık 2 saat oldu ama gelince fark ettik ki, iyi ki buraya gelmişiz. Kayseri ile ülkelerimiz arasındaki gelişim için daha çok çaba sarf etmemiz gerektiğine karar verdik. Kayseri önemli bir ticaret ve sanayi şehri. Bunun yanında önemli kültürel değerleri var. Halklar arasında bir kültür köprüsü kurmayı çok arzu ederiz. Bizi burada oldukça iyi ağırlayan belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Buradaki olumlu izlenimlerimizi ülkelerimize de aktaracağız." dedi.

Ziyarette daha sonra Başkan Özhaseki tarafından konuk büyükelçilere üzeri Türk motifleri işlemeli birer cam vazo ile Türkçe/İngilizce hazırlanan birer Kayseri katalogu hediye etti. Başkan Özhaseki ayrıca Büyükelçi eşlerine dün kutlanan 'Dünya Kadınlar Günü' kapsamında birer şal takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz