Başkan Özhaseki: Birileri Kentin Dirliğini Bozmaya Yönelik Hareketler Içinde

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki birilerinin kentin dirliğini düzenini bozmaya yönelik bir takım hareketler...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki birilerinin kentin dirliğini düzenini bozmaya yönelik bir takım hareketler içerisinde olduğunu kaydederek, “Bazıları bu şehirle ilgi kötü haberler çıkmasını istese de, olmadık şeytani planlar yapsa da kendi temsil ettiği şehirle ilgili 'kötü bir haber çıksın' diye çırpınanlar var. Ama onların çırpınmalarına rağmen bu şehirde işler iyiye gidiyor.” dedi.

“Göreve geldiğimizde bu şehir 400 bin kişiydi. Şimdi ise 1 milyon” diyen Özhaseki, “Bu şehrin insanı kendi içinde barışçıl, hoşgörülü, kavga ortamından uzak bir şekilde yaşıyor. Bazı şehirlerdeki çatışma üslubuna bakılırsa ne demek istediğim daha iyi anlaşılır. Bu şehirde organize sanayide patlama var. Bir sürü yeni fabrika açılıyor. Bu şehirde 200’e yakın ülkeye ihracat yapılıyor, ihracat rakamları da gittikçe artıyor. Diğer yandan bu şehirde üniversite sayısı 4 oldu. Bu şehirde özel hastanelerin sayısı çok büyük şehirlerle yarışacak duruma geldi” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Özhaseki, hizmet, memnuniyet anlamında şimdiye kadar ne kadar anket yapıldıysa Kayseri’nin hep birinci çıktığını anımsatarak, şöyle konuştu: “Bu bir tesadüf değil. Bu işin altında 15-20 yıllık bir emek, çaba var. Biz sadece kendimizi belediyecilikten sorumlu hissetmiyoruz. Bizim yapmamız gereken yoldur, kanaldır, yeşil alandır vs. bunları yapıyoruz zaten. Ama biz olaya şöyle bir mantıkla bakıyoruz. Biz bu şehirde doğduk, bu şehrin çocuğuyuz. O yüzden bir sorumluluğumuz var. Yapılması gereken her işe omuz vermek zorundayız. Mesela eğitim için belediye ne yapabilir ki. Ama biz ikinci devlet üniversitesi için uğraşıyoruz. Vatandaş dönüp de bize siz neden hastane yapmıyorsunuz, neden üniversite yapmıyorsunuz, neden Erciyes’te kayak merkezi yapmıyorsunuz diye sorar mı, sormaz. Ama biz olaya başka bakıyoruz. Bizim borcumuz var bu şehre onu ödemeye çalışıyoruz. Sadece çim dikerek, gül dikerek iş yapmıyoruz. Bu şehrin geleceğini düşünüyoruz. Nasıl kalkınır onu düşünüyoruz. Tabii bunu yaparken de biraz şeytan taşlıyoruz. Bunun hepsini bir arada götürüyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: