Başkan Pekel: "büyük Şehire Evet, 'bütün' Şehire Hayır"

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Balıkesir'in büyük şehir olmasına karşı olmadıklarını söyledi.

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Balıkesir'in büyük şehir olmasına karşı olmadıklarını söyledi.

Bandırma Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (BANSİAD) mayıs ayı olağan toplantısı Etibor misafirhanesinde gerçekleştirildi. Toplantıya Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, Belediye Başkanı Sedat Pekel, ETİBOR işletmeleri Müdürü Recep Şekerci ve Üyeler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren BANSİAD Başkanı Hakan Öztürk ,Etibor'un bölge için önemine değinerek yapılan ilave yatırımlar ile 2 milyon ton olan üretim kapasitesinin 2014 yılında 3 milyon tona ulaşacağının memnuniyet verici olduğunu, ancak uç ürünlerin üretiminin gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Sedat Pekel ise, Bandırma Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Pekel, Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali sonrasında başta Cumhuriyet Caddesi ve Ordu Caddesi olmak üzere alt yapı çalışmalarının başlayacağını söyledi. Konuşmasında, son dönemde gündemde olan büyük şehir konusuna da değinen Pekel, Balıkesir ilinin büyük şehir olmasına karşı olmadığını belirterek, "Balıkesir Belediyesi'nin durumu ortada, büyük şehir olması halinde geniş bir coğrafyaya yayılan Balıkesir iline nasıl hizmet gidecek, bu sorgulanmalıdır. Bütün şehir ilin tüm sınırlarını kapsıyor, büyük şehir ise 25 ile 50 kilometrelik bir alanı kapsıyor" şeklinde konuştu.

Konuşmasında büyük şehir uygulamalarının Turgut Özal döneminde başladığını, bu uygulamanın yararlı sonuçlarının görüldüğünü, ancak ilerleyen dönemlerde oy kaygısı ile kullanıldığını ileri süren Pekel, gündemde olan 13 ilin belediye yönetiminin büyük bir bölümünün muhalefet partilerinin idaresinde olduğunu söyledi. Pekel, "Bu uygulama ile yerel yönetimlerin ele geçirilmesi hedefleniyor. Bu sistem dış güçlerin isteği ile eyaletler sisteminin önünün açılması amacı ile meclis genel kurulunda tartışılmadan gündeme geldi. Sistemin uygulamaya koyulması ile birlikte başkanlık sistemi gündeme gelecek" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz