Başkan Polat: Alevi kardeşlerimizi Hazreti Ali gibi dini anlamaya davet ediyorum

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, "Alevi kardeşlerimizi Hazreti Ali gibi dini anlamaya, Hazreti Hüseyin...

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, "Alevi kardeşlerimizi Hazreti Ali gibi dini anlamaya, Hazreti Hüseyin gibi de dini yaşamaya davet ediyorum." dedi.
Muharrem ayı ve Aşure Günü, Bayburt'ta bir dizi programla düzenleniyor. Bayburt Merkez Camii'nde öğle namazını müteakip aşure dağıtım töreni düzenlendi. Namaz çıkışı cemaate ve çevreden gelen yaklaşık 2 bin kişiye aşure ikram edildi. Uzun kuyrukların oluştuğu dağıtım töreninde, aşure gününün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.
Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, aşure gününün önemi ve hikmetlerine değindi. Potal, "Aşure gününde Cenabı-ı Hakk 10 peygamberine on değişik ikram ve ihsanda bulunmuş. Bu ikramlar şöyle belirtilmektedir; Hz. Musa'ya (as) aşure gününde bir mucize ihsan etmiş, denizi yararak Firavun ile ordusunu sulara gömmüştür. Hz. Âdem'in (as) tövbesi aşure günü kabul edilmiştir. Hz. İbrahim'in (as) oğlu Hz. İsmail o gün doğmuştur. Hz. Nuh (as) gemisini Cûdi Dağı'nın üzerine yine bugün demirlemiştir." dedi.
Türkiye'de yaşayan Alevilerin durumlarını da değerlendiren Polat, şöyle konuştu: "Benim adım da Ali. Alevi kardeşlerimiz Hazreti Ali'yi referans, Hazreti Hüseyin’i kendilerine rehber olarak görüyorlar. Ben de onları Hazreti Ali gibi dini anlamaya, Hazreti Hüseyin gibi dini yaşamaya davet ediyorum. Bir tespitimiz var; Alevilik bugün ateizmin bir oyununa gelmiştir. İnancımızı hep birlikte sorgulamak zorundayız. Herkes inancını sorgulamak zorundadır. Allah katında din sadece islamdır bunu dışında başka bir dinin kabul edilmesi söz konusu değildir. Hazreti Ali nasıl inandı Allah'a, Kur'an'a, Allah'ın Resulü'ne (sas) nasıl inandı, nasıl teslim oldu? Hazreti Hüseyin (ra) peygamber torunu olmanın gereğini nasıl yerine getirdi ve bunun bedelini nasıl ödedi? Hazreti Hüseyin (ra), vesayetçi sistem ve zulme karşı şahadete kavuştu, ben bütün şehitlere gıpta ile bakıyorum. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyor, aşure gününüzü tebrik ediyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz