Başkan Polat, Restorasyon Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Sayın Kenan Ungan, restorasyon...

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Sayın Kenan Ungan, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Ulu Camii ve Taşhan (Bedesten)'da incelemelerde bulundular.

2011 Eylül ayından buyana ibadete kapalı olan ve geçtiğimiz Nisan ayı başında tadilat çalışmalarına başlanan Selçuklu eseri Ulu Camii'ni ve Taşhan (Bedesten)'ı gezen Belediye Başkanı Polat ve Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Ungan, çalışmaları yerinde incelediler.

Ankara Vakıflar Genel Müdürlüğü görevlisi İnşaat Mühendisi Kerime Dursun ile birlikte Bayburt'a gelen Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan, 2011 yılında Bayburt'u ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla projelendirme çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayarak, 2011 Eylül ayında ibadete kapattıkları Ulu Camii'nin tadilat çalışmalarına başladıklarını ve bu yıl Ulu Camii ve Taşhan (Bedesten)'ın restorasyon çalışmalarının tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Öte yandan cami içinde tadilat çalışmaları devam ederken, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ile Su ve Kanal İşleri Müdürlüğü ekipleri, cami bahçesinde çevre düzenlemesi ve su ıslahı çalışmalarını yürütüyor.

Çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Polat, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Geçen sene seçim öncesinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Bayburt'a gelmesi sonrasında özellikle cami imamımızın Başbakanımızdan caminin restorasyonu konusunda yardım talep etmesi sonrasındaki süreçte Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından caminin restorasyonu plana alınarak ihalesi yapıldı ve restorasyon çalışmaları başladı. Bu kapsamda caminin içindeki tadilat çalışmaları yapılırken bizde caminin dışını vatandaşımızın kullanımına daha kolay açabilmek adına cami bahçesinde düzenleme çalışmaları başlattık.

Caminin önünde önceki yıllarda dikilmiş ve çok büyümüş ağaçlar vardı, onlar caminin sağlığı adına iyi değildi, nem olmasına sebep oluyordu. O ağaçları Yeni Şehir Parkı'na taşıdık ve orda diktik. Burada şimdi vatandaşımızın namaz öncesinde oturabileceği sohbet edebileceği mekânlar oluşturmak adına bahçe düzenlemesi yapıyoruz. Aynı zamanda caminin ön tarafındaki sokağın kotunu aşağı düşürmek suretiyle caminin iki kapısını da ortaya çıkarmayı hedefledik. Bunun planını ve programını yaptık, şuanda da işimize başladık. Camii ibadete açıldığı zaman bizim hedefimiz aynı zamanda dışında yapmayı planladığımız çalışmaları da yapmak ve bu camiyi çevre düzeni ile birlikte vatandaşımızın hizmetine sunmaktır. Ben başta Başbakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz