Başkan Polat, Ulu Bahçe Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Ulu Camii önündeki Zahire Hal Caddesi’nde başlatılan Ulu Bahçe çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hacı...

Ulu Camii önündeki Zahire Hal Caddesi’nde başlatılan Ulu Bahçe çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’a projeden dolayı vatandaşlar teşekkür etti.

Bayburt Belediyesi tarafından başlatılan Ulu Bahçe çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Polat yaptığı açıklamada, vatandaşlar ve il dışından gelen misafirler tarafından en çok ziyaret edilen Ulu Cami’yi gün yüzüne çıkarmak ve tarihi camiyi gelecek nesillere en güzel şekliyle emanet etmek amacıyla kolları sıvadıklarını vurguladı.

Reklam
Reklam

ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ SONUNA KADAR YAPTIK

2011 yılında Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Bayburt’a gerçekleştirdiği ziyarette, Ulu Camii’nde Cuma namazı kıldığını ve namaz sonrası cami imamı ile birlikte caminin restorasyonu konusunda talepte bulunduklarını belirten Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, 2012 yılında caminin iç restorasyon çalışmalarının tamamlandığını ve restorasyon çalışmaları devam ederken Bayburt Belediyesi’nin de üzerine düşen görevi sonuna kadar yerine getirdiğini dile getirdi.

AMACIMIZ TARİHİ CAMİMİZE SAHİP ÇIKMAKTIR

Selçuklu eseri tarihi caminin zeminden su çektiğini ve bu soruna kalıcı çözüm üretmek adına belediyemiz tarafından caminin dışında başlatılan çalışmalara değinen Belediye Başkanı Polat, “Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından iç restorasyon çalışmaları devam ederken biz de Ulu Cami’nin arkasında su akıntısının olduğu ve camiyi nemlendiren duvarını tehlikeye sokan sistemi değiştirdik. Caminin arka bölümünü bir metre kadar aşağı indirdik ve duvarda su izolasyonu yaptık. Drenaj çalışmasıyla Camii Kebir Mahallesi’nden Ulu Cami’ye gelmesi muhtemel olan suyu kestik. Şimdi de caminin önünde bir çalışma yapıyoruz. Zamanla burası dolgu yiye yiye cami yolun altında kalmış. Caminin temel tabanı da şu anda bulunduğumuz noktadan yaklaşık bir metre daha aşağıda. Ana amacımız o seviyeye inmekti ancak ön bölüm daha sonra yapıldığı ve temeli olmadığı için daha aşağı inemiyoruz. Şu anda bu kadar aşağı inebildik. Amacımız Ulu Cami’ye hizmet etmektir. Amacımız vatandaşımıza ve buradaki insanlarımıza hizmet etmektir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

KİMSEYİ MAĞDUR ETMEDEN ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ

Kimseyi mağdur etmeden ve çevre esnafa zarar vermeden Ulu Bahçe çalışmalarının başladığını ifade eden Belediye Başkanı Polat, “Şunu biliyoruz ve şunu gördük ki; insanların olduğu yerde ticaret olur. İnsanlar nereye çok giderlerse ticarette orda olur. Kahveci daha çok çay satar, peynirci daha çok peynir satar, şekerci daha çok şeker satar. Ama en önemlisi bizim temel amacımız Ulu Cami’yi kurtarmaktır, tarihimize sahip çıkmaktır, tarihi değerlerimizin hakkını vermektir. Onun için burada ismi Ulu Bahçe olan güzel bir projeyi uyguluyoruz. Projeyi arkadaşlarla birlikte çalışarak ben ana fikri verdim arkadaşlar da projelendirdiler ve şu anda uygulamasını yapıyoruz” şeklinde konuştu.

BAYBURT’UN EL ATILMAMIŞ İŞİ KALMASIN İSTİYORUZ

Çalışmaların başlamadan önce Ulu Bahçe projesini vatandaşlarla paylaştığını ve kamuoyunda anket çalışması yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Polat, “Bizi anlayışla karşılayan esnafımıza teşekkür ediyorum. Yaklaşık % 80 civarında olumlu talep geldi. Bizde vatandaşımızın isteği doğrultusunda bu hizmetimizi şu anda yürütüyoruz. Vatandaşımızın bize duası ve gönül desteği devam ettikçe biz daha çok alanlarda hizmet edeceğiz. Bayburt’un el atılmamış işi kalmasın istiyoruz. Altyapısından üstyapısına tarihi eserlerin korunmasından türbelerine kadar hizmet alanımızı genişletmeye gayret ediyoruz. Ulu Cami’yi yapıyoruz, Taşhan’ı tamir ettirdik, Kırkçeşmeler’i hala yapıyoruz, İmaret Tepe devam ediyor. Kent Ormanı, Yenişehir Parkı ve Şehit Osman’daki çalışmalarımız devam ediyor. Kültür Bakanlığı’ndan Bayburt Kalesi’nin tahsisini aldık hizmetlerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımız bize dua etmeye devam etsinler” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Vatandaşların vakit geçirebilmelerini ve hoşça sohbet etmelerini sağlamak amacıyla yeni uygulamaların da yer aldığı projenin tamamlanmasıyla birlikte cadde trafiğe kapatılacak ve alanda, havuz, çiçeklik ve banklar yer alacak.

Geçtiğimiz günlerde hafriyat çalışmalarıyla faaliyetlerine başlayan Bayburt Belediyesi, gece gündüz çalışmalarına devam ederek, Ulu Bahçe’yi Haziran ayı sonunda vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz