Başkan Posbıyık, bakanlığın raporunu açıkladı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, hakkında yapılan şikâyetler sonrasında açıldığı iddia edilen soruşturma...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, hakkında yapılan şikâyetler sonrasında açıldığı iddia edilen soruşturma dosyasının sonucu açıkladı. Posbıyık, belediyenin Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) içinde ve bazı sosyal tesislerde belediyenin gerçekleştirdiği mühürlemelerle ilgili incelemede bulunan müfettişlerin soruşturmaya gerek bir durum bulamadığını söyledi. Posbıyık, mühürlemelerin değil, balık lokantalarının soruşturulacağını kaydetti.
Makamında bir basın toplantısı düzenleyen Halil Posbıyık, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin belediye, ERDEMİR ve Türk Metal Sendikası yetkilileriyle görüştüğünü söyledi. Belediye olarak asla kin ve nefretle veya seçim meselesinden dolayı adım atmadıklarını, sadece yasaların verdiği yetkiyi kullandıklarını belirtti.
ERDEMİR yönetimini yalancılıkla suçlayan Posbıyık, “Özelleştirmeden önce ERDEMİR’de Belediye ile İlişkiler Bölümü vardı, orada mühendisler vardı ve belediyeden yürütülen projeleri onlar takip ederdi, hiçbir problem olmazdı. Ancak özelleştirmeden sonra bu birimi kaldırdılar. Bunlar dosyaları hazırlıyorlar, 20–30 dosyayı belediyeye gönderiyorlar. Dosyalarda bir plan eksikliği olduğunda, gelip o dosyaların değerlendirmesini yapmadan bekletiyorlar burada. Böyle dosyanın yürümesi mümkün değil ki. Sonra yalan söylüyorlar. ‘Mühürlediler çalışamıyoruz’ diyorlar. Ereğli Belediyesi yasalar gereği mühür vurur ve kapının kenarına asar. Bir belediye ülkeye yararı bulunan bir fabrikada üretimi durduramaz. Hiçbir belediye bulunamaz. Bunların hepsi yalandır." dedi.
"Göztepe ve Bağlık’ta yaptığımız olayları ‘kasti yaptı’ dediler. ‘İmar revizyonu yapılıyor, öneri projesi verdik kabul edilmedi’ diyorlar. Bunlar yalan. Mevzuatta böyle şey yoktur." diyen Posbıyık, "Müfettişler geldi, raporlarını gönderdiler. Teftiş raporu bu. Buraya gelen müfettişler geldiler, belediyedeki imar müdürü ve fen işlerini dinlediler ve neticesinde ‘Bu sebeple yapılan isnatların gerçek dışı olduğu dolayısıyla söz konusu iddialarla ilgili belediye görevlileri ile ilgili herhangi bir işlem yapılmasına gerek bulunmadığına karar verilmiştir’ diyor. Yani hakkımızda mahkeme açılmasına gerek bulunmadığına dair İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin eliyle bize bildirdiler.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

ERDEMİR VE SENDİKA İNATLARINDAN VAZGEÇTİ
ERDEMİR ve Türk Metal Sendikası yetkililerinin sonunda 'inatçılığı bıraktığını' dile getiren Posbıyık, “Sonunda Metal Koop’un bulunduğu bölgenin parselasyonunu yaptılar. Bunun için 700–800 bin lira para harcadılar. Vergi dairesine para verdiler. Zaten bu parayı vermemek için yapıyorlardı bunu. Hâlbuki bununu için revizyona gerek yoktu. Bu olaylardan sonra haksız olduklarını anlayarak parselasyonlarını yapıyorlar. Ruhsatlarını alacaklar. Biz de yıkım yapmayacağız zaten, sadece uyarı yapmıştık." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz