Başkan Saatcı'dan İşçilerine Yüzde 32 Zam

Fethiye Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasındaki görüşmelerin sonunda imzalanan 30 aylık Toplu işçi sözleşmesi...

Fethiye Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasındaki görüşmelerin sonunda imzalanan 30 aylık Toplu işçi sözleşmesi ile, işçi günlük yevmiyelerine 15 TL zam yapılarak işçilerin maaşı yüzde 25-32 oranında arttırılmış oldu.

Fethiye Belediyesi işçilerine gerçekleştirdiği 15 TL'lik zam ile, bölgedeki ağırlığını tekrar göstermiş oldu. İmzalanan sözleşmede engelli kadrosunda çalışan personellere 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde 1 maaş tutarında ikramiye de verilecek.

Fethiye Belediyesinde görev yapan 223 kadrolu işçiye yapılan zam ile ilgili tören Belediye Meclis salonunda gerçekleşti. Toplu iş sözleşmesinin imza törenine Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Belediye Başkan yardımcısı Metin Talaş, Belediye İş Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk, Belediye İş Muğla Şube Başkanı Ender Akbay, Mali İdareler Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Halil Yılmaz, Belediye Personel Müdürü Mesut Doğan ve kadrolu personeller katıldı.

Reklam
Reklam

Törende konuşma yapan Belediye İş Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk, "Ülkemizde asgari ücretler dahil, yüzde üç zam yapıldığı bir dönemde, artı yüzde üçün yıllık bazda toplam yansıması yüzde dört veya yüzde beştir. Böyle az bir rakamlar arasında Sayın Başkanımızın açıklamış olduğu rakamlar bizim için çok önemli. Bundan sonra değerli arkadaşlarıma ve bize düşen görev, bize adım atan, bize destek veren belediye başkanımızın bu güzel ilçemizde başarılı olması için bizde elimizden geldiği kadar çalışacağız, üreteceğiz ve belediye başkanımıza bunun karşılığını vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Bizler ne yapıyorsak, hangi başarının altına imza atıyorsak, hangi ödülü alıyorsak hepsi siz çalışanlarımızın hakkıdır. Hani derler ya ‘alet işler, el övünür’. Aslında işleyen sizlersiniz, biz övünüyoruz. Bu övüncü on dört yıldır bizlere yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Şu bir gerçek ki, bizler çok büyük bir aile de olmayacak saygı ve sevgi içerisinde çalışmalarımız yürütüyoruz. Fethiye Belediyesi olarak bir başarımız varsa neden budur. Allah-ü Teâlâ Saygıdeğer Fethiyelilere hizmet etmeyi şerefini verdi. Bizim başarımızın altında yatan başka bir neden ise, hizmet etmenin keyfini alıyor olmamızdır. Şayet hizmet ettiğimiz yerden karşılığını, sevincini almasak bu iş bize angarya gelir. Sekiz beş çalışanı olmadığımızı ben çok iyi biliyorum. Sizlere, ihtiyacımız var desek otuz gün çalışırız, yirmi dört saat çalışırız, üç ay dört ay maaş almayız. Çünkü biz birbirimize o güveni sağlamışız. Allah bu güveni bozmasın” dedi.

Reklam
Reklam

Personel Müdürü Mesut Doğan ise Saatcı’ya çiçek verirken, Başkan Saatcı “bu hediyeleri tüm memurlar adına alıyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: