Başkan Şahin Batallı ihracatı değerlendirdi

Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı Şahin Batallı, ihracat trendinin yükseldiğini, geçen yıla oranla yüzde

Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı Şahin Batallı, ihracat trendinin yükseldiğini, geçen yıla oranla yüzde 88 arttığını bildirdi.

Batallı, yaptığı yazılı açıklamada, son zamanlarda ihracatta birlik olarak önemli ilklere imza attıklarını ifade etti.

Markalaşarak dünya piyasalarında etkili yer edinilebileceğini ve el birliğiyle markalaşma sürecinde bütün üyeleri desteklediklerini belirten Batallı, şunları kaydetti:

"Geçen yıla oranla ihracatta yüzde 90'a yakın bir artış gösterdik. 2011 yılı bölgemiz ve sektörümüz için olumlu özellikler taşıyan bir yıl olmuştur. İhracat trendimiz yükseliyor geçen yıla oranla yüzde 88 arttı. En fazla ihraç ettiğimiz ürün bitkisel sıvı yağ olarak kayıtlara geçerken, en fazla ihracat yaptığımız ülke ise Irak olmuştur.

Reklam
Reklam

Yeni kurulan 'Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Mamulleri Tanıtım Grubu' nun aktif olarak çalışmasıyla beraber inanıyorum ki bu rakamlar daha da artacaktır. URGE destekli tanıtım gruplarında bütün firmalarımızın yer alması onların dünya ticaret ligine yükselmesinde önemli rol oynayacaktır. 2023 ihracat hedeflerine ulaşabilmek için bizler birlik olarak üyelerimizin gerek ulusal gerekse uluslararası arenalarda yönlendirilmeleri, dünya ticaret liginin koşullarına uyum sağlayabilmeleri için gerekli her türlü desteği vermekteyiz, vermeye de devam edeceğiz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz