Başkan Sakallı: Kadın Girişimcilere Destek Olmalıyız

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ve KOSEB işbirliği ile yürütülen uygulamalı girişimcilik eğitimlerine Belediye Başkanı Burhan Sakallı’dan...

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ve KOSEB işbirliği ile yürütülen uygulamalı girişimcilik eğitimlerine Belediye Başkanı Burhan Sakallı’dan destek geldi. Kadın her alanda olduğu gibi girişimci birer birey olmalarını sağladıklarını kaydeden Sakallı, kadın girişimcilerin kalkınmanın temeli olacağını söyledi.

KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle yürüttüğü Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin ilkini tamamlayan ve ikinci dönem eğitimlerine başlayan Odunpazarı Belediyesi, 30 girişimci kadına daha kendi işini kurma fırsatı sağlıyor.

Reklam
Reklam

Aydın Arat Sosyal Yaşam Merkezinde düzenlenen eğitimlere katılan Başkan Sakallı, 2. dönemin ilk dersinde de girişimcileri yalnız bırakmadı. Gerçekleştirdiği ziyarette KOBİ adaylarıyla tecrübelerini paylaşan Başkan Sakallı, Sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleşmesinin ancak tüm bireylerin ekonomik, sosyal ve toplumsal hayata etkin katılımı ile mümkün olabileceğini belirtti. Odunpazarı Belediyesi olarak, başta kadınlar olmak üzere toplumda dezavantajlı olarak görülen gruplara hizmet götürmek ve özelikle kadınların eğitimden üretime yaşadıkları birçok sorunu çözecek önemli projeleri hayata geçirmek için çalıştıklarını belirten Başkan Sakallı; Kadın girişimcilerin kalkınmanın temeli olduğunu ifade etti.

Konuşmasında kadın girişimcileri destekleyen, buradaki güçlü potansiyeli açığa çıkarmayı hedefleyen politika ve programlara önem verdiklerini vurgulan Başkan Sakallı, bir ülkenin sahip olabileceği en önemli kaynağın girişimciler olduğunu iyi bildiklerini söyledi. Sakallı, “Bir insanın iş kurması için gereken ilk şart sermaye veya para değil, umut ve fikirdir. Son yıllarda oluşan güven ve istikrar ortamıyla birlikte, insanımızın geleceğe güvenle baktığını ve iş kurmaya daha hevesli yaklaştıklarını memnuniyetle görüyoruz.'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: