Başkan salman: canım yanarak ağaçların kesilmesi kararını aldım (4)

SALMAN: ZABITANIN MÜDAHALESİ HOŞ DEĞİL Yalova Belediye Meclisi’nde, köprülü kavşak yapımı için ağaç kesimini protesto edenlere zabıta ekipleri tarafından biber gazı

SALMAN: ZABITANIN MÜDAHALESİ HOŞ DEĞİL
Yalova Belediye Meclisi’nde, köprülü kavşak yapımı için ağaç kesimini protesto edenlere zabıta ekipleri tarafından biber gazı sıkılarak müdahale edilmesine Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman tepki gösterdi.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Salman, “Meclis toplantısı sırasında protesto gösterisinde bulunan gençlerimize karşı zabıtada görevli bazı kişilerce yapılan müdahalenin başkanlık makamı tarafından hoş karşılanmadığını ve kabul edilebilir olmadığını kamuoyu ile paylaşmak ister, saygılarımı sunarım” dedi.
Salman açıklamasında, demokrasi gereği gençlerin konuşma hakkı doğal olduğunu ve buna saygı gösterdiğini de ifade ederek, şöyle devam etti:
”Konuşma çabalarının şiddetle durdurulmasını doğru bulmuyorum. Ancak kent sorunlarının çözüm yeri olan Belediye Meclisi’nin toplumsal protestoların yapılacağı yer olmadığını, gençlerin demokratik haklarını buna uygun platformlarda kullanmalarını öneriyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: