Başkan Salt, Nevruz Bayramı'nı Kutladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, 21 Mart Nevruz...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, 21 Mart Nevruz Bayramı'nı yaptığı yazılı açıklama ile kutladı.

Mekin Merter Salt, "Ülkemizde ve tüm dünyada kutlanan Nevruz Bayramı, bolluğu, bereketi, tazelenmeyi ve baharın gelişini simgeleyen bir bayramdır. Anadolu’dan Kafkaslar’a, Orta Doğu’dan Tibet’e kadar uzanan geniş bir coğrafyada binlerce yıldan bu yana kutlanan dostluk ve kardeşlik bayramı olan nevruz, gerek taşıdığı anlam gerekse de baharın müjdecisi olmasıyla barışı, birlikteliği, beraberliği ve huzuru ifade etmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Nevruz Bayramı'nın tüm Türkiye'yi kenetleyen, bağlayan bir ateş gibi yanmaya devam ettiğini vurgulayan Salt, "Bu nedenle yakılan ateşler şiddetin ve öfkenin değil, tam tersine gönüllerimizdeki sevginin, dostluğun ve kardeşliğin meşalesi olması için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Yüzlerce yıllık sevgi ve hoşgörünün bayraktarlığını üstlenmiş, farklılıklarımızı zenginlik olarak addeden bir kültür ve medeniyetin temsilcileri olarak, inanıyorum ki, bu anlamlı günde de gerekli hassasiyeti gösterecek, birliğimizi ve beraberliğimizi canlı tutmaya devam edeceğiz. Ülkemizin bulunduğu çözüm sürecinde nevruzun bizi bir olmaya çağıran, dostluk ve kardeşlik bağlarımızı pekiştiren ruhun korunması, bu ruha yakışmayan taşkınlıklardan, provokasyonlardan uzak neşe içinde, bir bayram olarak kutlanması milletimizin ortak temennisidir. Bu inançla, aziz milletimizin Nevruz Bayramı’nı kutluyor, nevruzun dünyada barışı, kardeşliği, dostluğu birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini temenni ederim" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: