Başkan Sarıgül’den Görme Engellilere “bastonlu” Destek

Şişli Belediyesi, “15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü”nde Şişli’deki görme engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla...

Şişli Belediyesi, “15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü”nde Şişli’deki görme engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de gözlerini beyaz bezle kapatarak, elinde bastonla görme engellilere destek verdi.

Şişli Belediyesi, Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şubesi ile birlikte 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü kapsamında yürüyüş düzenledi. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı gruba Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de eşlik etti. Yürüyüş, Şişli Camii önünden başlayarak Cevahir Alışveriş Merkezi’ne kadar devam etti. Grup, ellerinde pankartlarla beyaz bez parçalarıyla gözlerini kapatarak yürüdü. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de gözlerine beyaz bez bağlayarak, elinde beyaz bastonla gruba eşlik etti. Görme engelli vatandaşların yaşamına dikkat çekmek için gözünde beyaz bez, elinde bastonla yürüyüşe destek veren Sarıgül, “Görme engelli yurttaşlarımızla beraber Başkanımız Murat başkanla birlikte yürüyüş yaptık. Ve gözlerimizin şöyle bir 15 saniye kapattığımız zaman görme engelli yurttaşlarımızın neler hissettiğini gerçekten hissedebiliyoruz. Bütün engellilere destek verelim ama görme engellilere özel olarak verelim. Belediye başkanlarımıza çok büyük sorumluluklar düşüyor. Bütün belediye başkan arkadaşlarımla birlikte caddeleri, yolları, sokakları, özellikle apartmanların girişlerini, asansörler dahil olmak üzere bütün şehri görme engelli yurttaşlarımızın rahatça yürüyebileceği donatılarla donatmamız lazım. Kenti görme engelli yurttaşlarımızın da rahatça dolaşabileceği ortama kavuşturmamız lazım. Benim, bütün yurttaşlarımdan ricam bütün engelli yurttaşlarımıza destek verelim ama özellikle görme engelli yurttaşlarımıza daha fazla destek verelim” dedi.

Reklam
Reklam

Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şube Başkanı Murat Semirok ise, “Ülkemizde yaşayan 700 bin tane görme engelli vatandaşımız var. Ama bunun 670 bin tane görme engelli arkadaşımız maalesef evinde hapis. Bunun 30 bini sokağa ancak çıkabiliyor. Bunun en büyük nedeni, eğitim sorunumuz, istihdam sorunumuz, mimari engeller, ailelerin engellenmesi bunlar bizim önümüzdeki engellerdir. Daha önemlisi, sokağa çıkmak için kullandığımız beyaz bastonu bu ülkede ücretli almamız. Yöneticilerden, var olan okullarımızın kapatılmamasını istiyoruz. Bizler iş istiyoruz, eğitim istiyoruz, sokağa çıkmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Sarıgül ve Altın Nokta Körler Derneği İstanbul Şube Başkanı Demirok, görme engelli vatandaşlar için hazırladığı kabartmalı menü yapan bir restorandı ziyaret etti. Menünün tanıtımı yapan Başkan Sarıgül, “Görme engelli vatandaşımız bu kabartmalı menüye bakarak ne istediğini burada görecek, bu Şişli’de bu güzel restoranımızda başlatıyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: