Başkan Şenlikoğlu: Amacımız Dereli'nin her alanda kalkınması

Giresun'un Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, ilçede gerçekleştirdiği projelerini basın mensuplarına tanıttı.Amaçlarının ileçenin her alanda...

Giresun'un Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, ilçede gerçekleştirdiği projelerini basın mensuplarına tanıttı.
Amaçlarının ileçenin her alanda kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu belirten Zeki Şenlikoğlu, “1961 yılında yapılan eski belediye binamız 50 yıl ilçemize hizmet etti. Bugün itibarıyla daha modern 4 katlı, altında bin metrekare otoparkı ve iki tarafı ön cepheye bakan iş yerleri olan ve diğer bölümleri belediyeye ait olacak yeni belediye binamızı yapacağız. Bir yıl içinde inşaatını bitirmeyi planladık.” dedi. İnşaat alanında çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Şenlikoğlu vatandaşlardan yapılacak projeler için destek olmalarını istedi.
İlçeye yapılacak her işin, koyulan her tuğlanın halkın yaşam konforunu yükseltmek için olduğunu hatırlatan Başkan Zeki Şenlikoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “İlçemizin daha güzel olması için, sorunların bitmesi için ne gerekiyorsa yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Belediye binasının yenilenmesi çalışmalarını bir milyon 800 liraya yüklenici firmaya verdik. Kanalizasyon ve arıtma sistemi projemizin maliyeti dört buçuk milyon lira. İnsanımıza hizmet getiriyoruz. Biz yatırımı insana yapıyoruz.”
Yeni eğitim öğretim yılında Giresun Üniversitesi bünyesinde, Dereli Meslek Yüksekokulu'nun açılışını yapacaklarını ifade eden Başkan Şenlikoğlu, okul binasının yapımı için ilçe sakinleri ile iş adamlarının gayretli çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
Belediye bünyesine iki tane yeni itfaiye aracı kattıklarını söyleyen Başkan Şenlikoğlu, "Biri ilçe merkezinin koşulları, diğeri de köylerimizin koşulları göz önünde bulundurarak iki araç aldık. Bir greyder İstanbul Bağcılar Belediyesi'nden hibe, bir cenaze nakil aracı, bir et nakil aracı ve zabıta hizmetlerinde kullanılmak üzere bir aracı satın alınarak halkımızın istifadesine sunduk.” diye konuştu.
100 konutluk TOKİ binalarının satıldığını ve mayıs ayında yeni temel atma törenlerinin yapılacağını açıklayan Başkan Şenlikoğlu, bu yapıların ilçeye modern şehir havası katacağını vurguladı.
Turizm merkezi yapılması için yaylaların buna öncü olduğunun altını çizen Başkan Şenlikoğlu, yörenin oldukça yüksek bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ve bu alandan ilçeye gelir elde etmek için çalıştıklarını söyledi.
Havaalanı projesinin büyük bir nimet olduğunu vurgulayan Şenlikoğlu, "Ordu ile Giresun arasına kurulması planlanan havaalanı projesinin hayata geçecek olması, sahil kesimi İç Anadolu’ya bağlayan Dereli –Şebinkarahisar yolundaki iyileştirme çalışmaları, devletin turizm adına yaptığı önemli yatırımlar var. Turizm konusunda Giresun’a hizmet meşalesini buradan yakaracağız." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz