Başkan Sözlü: Yerel Seçimler Iktidara Uyarı Niteliğinde Olacak

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yaklaşık bir yıl sonra yapılacak olan yerel seçimlerin, sadece belediye...

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yaklaşık bir yıl sonra yapılacak olan yerel seçimlerin, sadece belediye başkanlarını belirlemeyeceğini, aynı zamanda iktidara bir uyarı olacağını söyledi.

Başkan Sözlü, Türk Ocakları Adana Şubesi’nce düzenlenen ‘Yerel Yönetimler ve Belediyecilik’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Türk Ocakları Adana Şubesi toplantı salonunda gerçeklen konferansın açılış konuşmasını Türk Ocağı Adana Şube Başkanı Hüseyin Kuşçu yaptı. Kuşçu, düzenli olarak yaptıkları konferanslar serisinde bu hafta yaklaşan yerel seçimleri de göz önüne alarak Hüseyin Sözlü’yü konuk ettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Hüseyin Sözlü, Türk Ocakları’nın, Kızılay’dan sonra kurulan ikinci önemli ve köklü kuruluş olduğunu anımsattı. Yaklaşan yerel seçimlerin Türkiye için önemine değinen Sözlü, “Yaklaşık bir yıl sonra yapılacak yerel seçimler, sadece belediye başkanlarını belirlemeyecek. Aynı zamanda, mevcut iktidara kendine gelmesi için bir ikaz, bir uyarı seçimi de olacaktır. Zira demokrasilerde iktidarlar böyle uyarılır. Onun için iktidarın yapmış olduğu yanlışları gören halkımız, onlara en iyi cevabı sandıkta vermelidir.” dedi.

Belediyeciliğin; sadece yol, kaldırım ve çöp toplamaktan ibaret olmadığının altını çizen Başkan Sözlü, “Artık belediyecilik sadece yol ve çöp toplamaktan ibaret değil. Bunlar, zaten belediyelerin asli görevleri olarak kabul görüyor. Sosyal belediyecilik alanında eksik olmamamız gerekiyor. Ceyhan’da bizim dönemizde tüm yollarımız kilim gibi parke taşı ile işlenmiştir. Büyük projelerin hepsinde Ceyhan Belediyesi vardır. Bugün arıtma tesisi ve yağmur suyu şebekesi ile yatırım yapan ender ilçelerden birisiyiz. Tüm bunların yanı sıra sosyal konut üretip, sosyal ve kültürel alanda birçok işlere imza attık. Sosyal belediyecilik ağını en üst seviyede uyguladık ve hizmet için elimizdeki imkânları en verimli şekilde kullandık. Ceyhan halkı da bizlere inandı ve her dönem artan destekleriyle bizleri 3 dönemdir göreve getirdi.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz